Srpski medijski portal "bezrezervno" podržao članstvo Kosova u UNESCO

Nekoliko dana pred odluku UNESCO-a o članstvu Kosova, a u jeku kontra-kampanje srpskih studenata i tviteraša protiv članstva, među onima koji "bezrezervno podržavaju" Kosovo u nastojanju da se učlani u ovu UN-ovu organizaciju našao se jedan od srpskih portala – e-novine.com. Na podršci ovog srpskog medija, posebno su zahvalni albanski korisnici tvitera.  

Ovaj portal je uz kratak tekst sa naslovom  "Podrška sa svih strana", navodeći da povodom poziva "Ministarstva inostranih poslova Republike Kosovo" i British Council-a, građani Kosova učestvuju u nagradnoj igri za najbolje slike, ili ilustracije kulturnog nasleđa Kosova na društvenim mrežama, i naglašavajući i da su se već pojavile stotine fotografija podrške članstvu Kosova u UNESCO, objavio i galeriju dvadeset "odabranih fotografija sa Kosova".

Albanski korisnici tvitera su, takođe, ritvitovali još jedan od tekstova koji je objavljen na portalu e-novine, a u kojem se kritikuju srpski studenti koji su u Beogradu protestovali protiv članstva Kosova u UNESCO, a pod naslovom "Montevideo, UNESCO te video".

Tako je jedan od albanskih tviteraša poručio:

"Aplaudiram srpskim medijima na ovom pozitivnom delu "Montevideo, @UNESCO budite blagosloveni".

"Redakcija e-novina koja, takođe, bezrezervno podržava predlog da Kosovo bude član organizacije UNESCO, odabrala je dvadesetak fotografija s ovog nagradnog konkursa, uz napomenu da će najbolji autor biti nagrađen putovanjem u Pariz," dodaje se u tekstu ovog portala.  

A među onima koji su se zahvalili ovom portalu na podršci je i kosovska ambasadorka u Americi, Vljora Čitaku. 

Čitaku je na svom tviter nalogu kratko na srpskom poručila "Hvala!", a uz heštegove #KosovoinUnesco i #KosovoUnesco. 

Link teksta podrške ritvitovan je i sa zvaničnog tviter naloga kosovskog ministarstva spoljnih poslova, dok se jedan od korisnika ove društvene mreže zahvalio e-novinama na srpskom, albanskom i engleskom jeziku.

"E-novine, najsrdačnije hvala na podršci! Ju faleminderit! Thank you!," napisao je on, a ponovo uz heštegove "Kosovo u UNESCO", dok je jedan od albanskih korisnika zahvalio "na podržavanju", a uz link teksta i, takođe, heštegove.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.