Srpska u podne: Imamo podršku Srbije, ostali štetočine, radili samo za svoj džep

"Imam veliku privilegiju da prenesem pozdrave našeg predsednika Republike Srbije, naše države – Aleksandra Vučića koji apsolutno podržava ovu listu, Srpsku listu,“ rekao je danas u Ugljaru, na predizbornom mitingu Srpske za vanredne izbore "Republike Kosovo", gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević. Uz njega, pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petra Petkovića, koji inače prisustvuje predizbornim aktivnostima Srpske po Kosovu i Metohiji i kandidata Srpske za poslanike u prištinskim parlamentarnim klupama, na bini je bila i baka Persa Stojković iz Paralova, koju su prošle godine na njenom imanju pretukli Albanci i u čije ime je govorio kandidat i zamenik kosovskog premijera u tehničkom mandatu kosovske vlade – Branimir Stojanović. RTV Kim, koja je pratila predizborni skup Srpske liste u Ugljaru, javlja da su ga obeležili vrućina, teške reči protivkandidatima, ali i obećanja da će, ukoliko dobije podršku birača, Srpska sprečiti formiranje Vojske Kosova.

Predstavnik Vlade Srbije: "Samo se na žalost nazivaju Srbi, nemaju nikakvu vezu sa Srbijom"; "nesrećni Jablanović kojeg je pustio albanski tužilac"

"Predstavnici Srpske liste će jedini moći da se bore za ZSO i protiv Vojske Kosova, a da ostali srpski učesnici na ovim izborima nemaju podršku," kazao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Iako se samo na žalost zovu Srbi, nemaju nikakve veze sa državom Srbijom i idejom očuvanja nacionalnih srpskih interesa. Videli smo to i u slučaju onog nesrećnog Jablanovića kojeg je albanski tužilac pustio. Naravno, pustio ga je zato što ne brani srpske interese," naveo je takođe.

Vladeta Kostić: "Srpska kako zna i ume da osvoji 10 mandata, ostali su štetočine i paraziti, rade samo za svoj džep"

Gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić, kazao je da ostaje pri izjavi da su ostali srpski učesnici na izborima "štetočine" i "paraziti", te da Srpska lista treba da se izbori "kako zna i ume" da osvoji "svih deset mandata" namenjenih Srbima u parlamentu (najmanje deset zagarantovanih mesta za manjinske zajednice, prim.red.).

"Ne smemo ostaviti prostora upravo tim sitnim štetočinama koji su bili paraziti na telima krupnih zveri i radili samo za svoj džep," istakao je. 

Stojanović u baka Persino ime: Održala nam lekciju kako se brani međa

Na binu je uz pomoć kandidata Srpske liste izašla i baka Persa Stojković iz Paralova koju su prošle godine na njenom imanju pretukli Albanci, javlja dalje RTV Kim

Starica nije govorila, ali je u njeno ime pričao Stojanović:

"Baka Persa je ta koja je pre godinu dana nama svima održala lekciju kako se brani svoja međa. Iako vrlo često sama u brdsko-planinskom selu Paralovo, imala je snage da stane pred nasilnike i da im kaže – 'ne ovo je moja međa i dalje nećete moći'."

Na skupu koji je u Ugljaru održan u podne, na velikoj vrućini, bio je veliki broj pristalica Srpske liste, prenosi deo atmosfere RTV Kim – među kojima najviše zaposleni u institucijama Republike Srbije. Upravo je njima, višedecenijski visoki, pokrajinski zvaničnik SPS-a – predsednik PO SPS-a, Zvonko Stević – poručio da će država Srbija nastaviti finansiranje tih institucija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.