„Srpska solidarnost“ realizovala još jednu humanitarnu akciju na KiM

FOTO: Srpska solidarnost

Organizacija Srpska solidarnost poznata po svom humanitarnom radu na teritoriji KiM, sprovela je još jednu akciju za Vidovdan. Talentovanim učenicima i studentima uručili su lap topove, a medicinskim radnicima u Gračanici uniforme.

Aktivisti ove organizacije uručili su ukupno 20 lap topova studentima Prištinskog unirveziteta, srednjoškolcima gimnazije iz Kosovske Kamenice koji su osvojili prvo mesto na međunarodnom takmičenju u rešavanju problema koje je održano u Beogradu kao i osnovcu iz Cernice koji je pokazao zavidno znanje u takmičenju iz Ruskog jezika.

Osim toga, Srđanu Tašiću iz Šilova uručeni su aparat za zavarivanje i prateći alati za pokretanje sopstvene radionice, navodi se u saopštenju ove organizacije.

U sklopu vidovdanskih humanitarnih aktivnosti, predstavnici Srpske Solidarnosti obišli su i bolnicu u Gračanici, kojoj su uručili uniforme za medicinske radnike.

Akciju su podržale društveno odgovorne kompanije, ali i ljudi dobre volje koji već šest godina, koliko postoji organizacija, daju svoj doprinos kako bi se pomoglo Srbima na KiM, kazao je Branko Antić ispred ove humanitarne organizacije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.