„Srpska solidarnost“ podelila laptopove i tablete mališanima sa KiM

FOTO: HO „Srpska solidarnost“

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost sprovela je prvi deo nove humanitarne akcije „solidarnost online“ na KiM s ciljem pomoći mališanima koji nastavu prate od kuće.

„Zahvaljujući ljudima dobre volje i društveno odgovornim kompanijama, nabavljeno je i podeljeno 30-tak laptopova i tableta đacima radi lakšeg praćenja online nastave“, poručuju iz Srpske solidarnosti.

Ova humanitarna akcija sprovedena je u gnjilanskom kraju.

Laptopovi i tableti podeljeni su mališanima iz socijalno ugroženih porodica i porodica sa više dece u selima Klokot, Mogila, Binač, Vrbovca.

Iz Srpske solidarnosti najavljuju da se akcija prikupljanja uređaja za praćenje online nastave nastavlja. Ujedno su uputili poziv svima koji su u mogućnosti da se priključe akciji.

Nova školska godina pri srpskom obrazovnom sistemu počela je 1. septembra. Za razliku od većine učenika u centralnoj Srbiji, njihovi vršnjaci na teritoriji KiM nastavu prate online putem.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.