„Srpska solidarnost“ podelila donaciju porodicama u Obiliću i Prizrenu

Foto: Srpska solidarnost

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost, u okviru zadužbine i akcije „Srbija bez gladnih“, podelila je tokom vikenda donaciju u vrednosti od 500.000 dinara porodicama u ruralnim sredinama opština Prizren i Obilić.

Novac za donaciju u vidu 2.000 kg hrane, sredstava za ličnu higijenu, antifriza za daljinsko grejanju, kao i jedne stipendije, prikupljen je uz pomoć ljudi iz centralne Srbije, Republike Srpske i dijaspore, kao i članova organizacije sa prijateljima sa KiM, navodi se u saopštenju HO Srpska solidarnost.

Hrana i sredstva za higijenu podeljeni su starim ljudima koji žive sami i socijalno ugroženim porodicama iz Prizrena i Obilića, dok je već 3. godinu zaredom uručena i stipendija za jednog bogoslova Prizrenske bogoslovije.

Najzad, osnovnoj školi „Miladin Popović“ iz mesta Bostane u enklavi Novo Brdo doniran je antifriz, koji je potreban za nesmetan rad grejanja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.