Srpska sa Đurićem: Naši kandidati za kosovske izbore najbolji!

Srpska lista imaće "najbolјe kandidate" za gradonačelnike i odbornike u svih deset opština sa većinskim srpskim stanovništvom. Srpska lista imaće "najbolje kandidate" i za odbornike u opštinama gde Srbi nisu većina. Srpska lista je stranka koja "pod jedan barjak okuplјa sve Srbe kojima je Srbija u srcu, a interes i bolјi život srpskog naroda u Pokrajini na prvom mestu". Zbog toga Srpska lista "nikada neće" sarađivati sa onima kojima je "lični interes ispred nacionalnog". Srpska lista je "strateški i politički projekat od nacionalnog značaja za Srbiju i srpski narod". Srpska lista mora da bude u stanju da na najbolјi mogući način "artikuliše volјu Srba u južnoj pokrajini i sačuva institucionalne veze sa Srbijom" – ovo iz Beograda poručuju Marko Đurić i Goran Rakić.

Samo dan nakon susreta u Goraždevcu, predstavnici Srpske i Marko Đurić sreću se ponovo – ovog puta u srpskoj prestonici, sa porukom da je klјučno to da Srpska lista na lokalne izbore 22. oktobra izađe sa najbolјim kandidatima. Ne preciziraju, međutim, o čijim se izborima i radi. 

Ovi kandidati, dodaju, treba da "okupe narod" i građanima ponude "opiplјiv program".

Sa svoje strane Srbija će nastaviti da podržava njihovo političko organizovanje, ali i nastojanje da ovi predstavnici "uzmu što je moguće više udela u institucijama i svim oblastima društvenog života". Ne preciziraju, takođe, o čijim i kakvim se institucijama radi, ali kažu da je to "ono što nama pripada i nešto od čega zavisi naš opstanak na KiM-u". U drugom delu saopštenja se, ipak, pozivaju na "pokrajinske privremene institucije".

Izvorno saopštenje možete pročitati ovde.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.