Srpska pozvala međunarodnu zajednicu da osudi izjavu Muslijua

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2

Građanska inicijativa Srpska poziva predstavnike međunarodne zajednice da osude izjavu predsednika opštine Bujanovac, Jonuza Muslijua, da treba da se povuče paralela između Krima i Preševa, Bujanovca i Medveđe pozivajući se na volju naroda iskazanu na referendumu 1992, kada je 98 odsto stanovnika ove oblasti glasalo sa pripajanje Kosovu.

U saopštenju ove političke organizacije se apeluje da se zarad mira i stabilnosti u ovom delu Balkana, smiri ovakva retorika pojedinih predstavnika lokalne vlasti.

"Narod na Kosovu je na ličnoj nedaći osetio silinu svakog udarca, koja je počela od neodmerenih i neracionalnih izjava. Srbi sa Kosova i danas strahuju od ishitrenih izjava predstavnika susednih opština, koje bi lako i brzo mogle prerasti u nestabilnost, ali i proširile celim regionom, i dalje rovitim od prethodnih sukoba."

"Zato pozivamo sve one koji bi da pokupe par političkih poena uz nekoliko upravo takvih rečenica, da se ostave visoke i inostrane politike, već da svojim građanima u opštinama koje vode, obezbede osnovne uslove za normalno funkcionisanje u Republici Srbiji", navodi se u saopštenju GI "Srpska". Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.