Srpska lista sa ambasadorom Švedske: „Preduzmite konkretne korake da biste sprečili egzodus Srba“

Srpska lista
Foto: Instagram Srpska lista

Čelnici Srpske liste, predvođeni predsednikom ove stranke, Zlatanom Elekom, sastali su se danas sa ambasadorom Švedske u Prištini, Jonasom Vesterlundom.

U sedištu ove stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice razgovarali su o problemima Srba na Kosovu i analizirali trenutnu političko bezbedonosnu situaciju, poručuju iz Srpske liste.

„Na sastanku je analizirana trenutna političko bezbednosna situacija, sa posebnim osvrtom na institucionalnu represiju koju nad srpskim narodom sprovodi režim u Prištini“, navodi se u saopštenju.

Zlatan Elek se zahvalio ambasadoru Vesterlundu na poseti i interesovanju za probleme srpskog naroda.

Rekao mu je da očekuju konkretne korake međunarodne zajednice, kako bi se, kako navodi, „sprečio egzodus srpskog naroda a jednostrane odluke režima u Prištini stavile van snage“.

Osvrnuli su se i na problem sa kojim se susreću Srbi na Kosovu nakon uvođenja uredbe CBK o platnom prometu, za koju iz Srpske liste navode da „nema ekonomsku već političku pozadinu sa ciljem ugrožavanja opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“.

„Celoj međunarodnoj zajednici mora biti kristalno jasno da Kurti radi sve na štetu Srba i nema nameru da poštuje postignute sporazume ili prava srpskog naroda“, zaključuju iz Srpske liste.

Švedski ambasador se do objavljivanja vesti nije oglasio povodom sastanka sa čelnicima Srpske liste.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.