Aritonović potvrdio: Prihvatio sam da budem zamenik gradonačelnice Gračanice

FOTO: Medija centar Čaglavica

Sada već bivši direktor opštinske administracije Igor Aritonović potvrdio je u pisanoj izjavi za Medija centar Čaglavica da je prihvatio da bude zamenik gradonačelnice Gračanice, Ljiljane Šubarić.

“Kao direktor opštinskog odeljenja administracije, nakon višegodišnjeg upravljanja ovim odeljenjem, a na osnovu rezultata svog rada, dobio sam priliku od predsednice opštine Gračanica prof. dr Ljiljane Šubarić za unapređenjem na mesto njenog zamenika koje sam prihvatio. Spreman sam da u narednom periodu sa ove pozicije nastavim da radim sa još većim nadležnostima u okviru naše institucije”, naveo je Aritonović.

Medija centar je danas objavio vest pod naslovom “Igor Aritonović ostao bez direktorske funkcije i biće zamenik gradonačelnice Gračanice?”, navodeći da je Aritonović smenjen sa ove pozicije i da će biti zamenik gradonačelnice Gračanice.

Prethodno se Medija centar obratio i opštini Gračanica u vezi sa ovim pitanjima i svojim saznanjima  u vezi sa eventualnim razlozima smene Aritonovića sa pozicije direktora opštinske administracije.

Opštini Gračanica Medija centar je uputio sledeća pitanja:

“Da li je tačno da je direktor opštinske administracije Igor Aritonović smenjen sa te funkcije i ako je tačno koji su razlozi za to i da li njegova smena ima ikakve veze sa pojedinim slučajevima nelegalne gradnje na teritoriji opštine Gračanica? Takođe, da li je tačno da će Igor Aritonović biti imenovan za zamenika gradonačelnika Gračanice?”.

Aritonović je u svom odgovoru Medija centru Čaglavica naveo da nije smenjen, već unapređen i da to što više nije direktor opštinske administracije nema nikakve veze sa “pojedinim slučajevima nelegalne gradnje”.

“Dakle reč je o višoj poziciji u imenovanju rukovodećim delatnostima te nisu tačne vaše pretpostavke da sam ‘smenjen’ niti da je to u bilo kakvoj vezi sa onim što kao razlog navodite u vašem pitanju ‘pojedinim slučajevima nelegalne gradnje’. Opštinska administracija nije kontrolor ni izvršilac građevinskih radova na teritoriji opštine Gračanica, ne bavi se izdavanjem građevinskih dozvola niti obustavom gradnje, te sam iznenađen pitanjem kojim mene i odeljenje kojim sam upravljao dovodite u bilo kakvu vezu sa tom delatnošću. Opštinska administracija ima svoje nadležnosti i rezultat ovakve odluke je uspeh u radu ovog odeljenja”, naveo je Aritonović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.