Srpska lista nakon jutrošnjih hapšenja: Nastavak Kurtijevog plana da silom rešava politička pitanja

„Apelujemo na KFOR i EULEX da najhitnije spreče upade specijalaca i druge provokacije Kurtijevog režima kojima se ugrožava mir i izazivaju tenzije“, poručila je upravo Srpska lista nakon hapšenja koja su se ovog jutra dogodila na Severu.

U prepodnevnim satima, Kosovska policija uhapsila je dvojicu muškaraca srpske nacionalnosti, kako sada precizira Srpska lista – I.E. i D.M.

Uhapšeni su na prevaru, kažu iz ove stranke:

„Danas su na području severne Kosovske Mitrovice i Zvečana od strane Kurtijevog režima na prevaru uhapšena dvojica Srba, I.E. i D.M.“.

Pozivajući se na navodne navode albanskih medija, iz Srpske liste kažu da policija navodno „traga za još dvojicom“.

Podsetili su da nova hapšenja i incident u Gračanici od pre par dana – dolaze nakon Kurtijevog odbijanja da aktivno učestvuje u dijalogu i deeskalira situaciju na terenu.

Stoga, očigledno im je da Kurti nastavlja sa“ svojim planom da nasiljem i silom“ rešava otvorena politička pitanja i:

„Srbe na Kosovu i Metohiji tretira kao taoce u procesu pregovora koje može da maltretira kad god mu se prohte i time šalje poruku Evropskoj uniji da mu ne mogu ništa“.

Zbog toga, na međunarodne misije na Kosovu apeluju da spreče „upade specijalaca i druge provokacije Kurtijevog režima kojima se ugrožava mir i izazivaju tenzije“.

I.E. i D.M. uhapšeni su jutros u intervalu od oko sat vremena, jedan u blizini Tehničke škole u severnom delu Mitrovice, a drugi u Zvečanu.

Iako iz Direkcije Sever jutros nisu mogli da preciziraju koje jedinice su učestvovale u ovim hapšenjima, sada je potvrđeno da je ovaj region asistirao jedinicama iz Prištine za oba.

Oni nisu mogli da preciziraju koji je tačan razlog odnosno za koja su krivična dela dvojica muškaraca uhapšeni.

Međutim, kako KoSSev nezvanično saznaje – u pitanju su hapšenja za navodne ratne zločine.

Još jedno hapšenje jutros, ovog puta u Zvečanu
Još jedno hapšenje u severnom delu MitrovicePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.