Kancelarija za KiM: Jedan od jutros uhapšenih bivši policajac, obojica raseljena lica

Foto: Kancelaija za KiM
Foto: Kancelaija za KiM

O jutrošnjim hapšenjima u severnom delu Mitrovice i Zvečanu, uz nove detalje i pune generalije uhapšenih – oglasila se i Kancelarija za KiM.

Za uhapšenog D.M. u Zvečanu tvrde da je u pitanju bivši policajac. I on kao i I.E, koji je inače kako kažu, u teškom zdravstvenom stanju – su raseljena lica.

Kancelarija im je odmah obezbedila advokate.

„Oni su odvedeni u nepoznatom pravcu, južno od Ibra, a Kancelarija za KiM odmah je obezbedila advokate uhapšenim Srbima koji pokušavaju da utvrde gde se oni nalaze, jer ni porodice nemaju podrobnije informacije o svojim najmilijima“, poručili su iz ove institucije.

Smatraju da je reč o „novom zastrašivanju i progonu Srba“, a u cilju izazivanja novih tenzija i krize na terenu:

„Očigledno kao deo pretnji antisrpskog režima iz Prištine da će Srbi da pate i plate“.

Posebno im je simptomatično što se jutrošnje hapšenje dogodilo baš u trenutku dok u Njujorku traje Generalna skupština Ujedinjenih nacija, na kojoj će, poručuju, predsednik Aleksandar Vučić braniti interese Srbije i čitavoj međunarodnoj zajednici predočiti važnost poštovanja međunarodnog prava i normi, ali i ugroženih prava Srba na KiM.

Kancelarija će o novim hapšenjima obavestiti međunarodne predstavnike, ali i misije na Kosovu.

Podsetimo, dvojica muškaraca srpske nacionalnosti I.E. i D.M. uhapšeni su jutros u intervalu od oko sat vremena, jedan u blizini Tehničke škole u severnom delu Mitrovice, a drugi u Zvečanu.

Iako iz Direkcije Sever jutros nisu mogli da preciziraju koje jedinice su učestvovale u ovim hapšenjima, potom su potvrdili da je ovaj region asistirao jedinicama iz Prištine za oba.

Oni nisu mogli da preciziraju koji je tačan razlog odnosno za koja su krivična dela dvojica muškaraca uhapšeni.

Međutim, kako KoSSev nezvanično saznaje – u pitanju su hapšenja za navodne ratne zločine.

Srpska lista nakon jutrošnjih hapšenja: Nastavak Kurtijevog plana da silom rešava politička pitanja

Još jedno hapšenje jutros, ovog puta u Zvečanu
Još jedno hapšenje u severnom delu MitrovicePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.