Srpska lista i dalje bojkutuje kosovski parlament

Izvor: RTK2/Beta (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Kosova Saša Milosavljević rekao je danas da se devet poslanika te liste ni danas neće pojaviti na parlamentarnoj sednici.

"Mi i dalje čekamo da koalicioni partneri (Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova) ispune svoje koalicione obaveze. Te obaveze još nisu ispunjenje", rekao je Milosavljević za agenciju Beta.

On je, medjutim, izneo lični stav da poslanici Srpske treba da se vrate u Skupštinu Kosova jer samo tako mogu učestvovati u rešavanju za srpsku zajednicu važnih problema.

Milosavljević je ocenio da srpski poslanici samo tako mogu ispuniti sva obećanja koja su dali biračima pre izbora.

Na današnjoj sednici Skupštine Kosova se raspravlja o osnivanju Specijalnog suda za zločine OVK, a poslanicima treba da se obrati predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa.

Srpska lista je napustila vladu i druge institucije Kosova nakon što je iz vlade smenjen njen predstavnik Aleksandar Jablanović zbog izjave da su "divljaci" oni koji su kamenjem gadjali Srbe povratnike u Djakovicu 6. januara uveče.

Srpska još traži i zaustavljanje privatizacije u srpskim sredinama I osnivanje dve nove opštine na Kosovu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.