Srpska lista: Desetak Mitrovčana ima antisrpske namere, instruišu ih Đilas, Jeremić, Trajković

Srpska lista logo
Protiv taksi, protiv ujedinjenja grada, za oslobađanje Zorana Đokića, za otkrivanje počinioca ubistva Olivera Ivanovića, solidarnost sa građanima Srbije – protiv nasilja, medijske cenzure i kriminala, poruke su sa dva protesta #1od5miliona u Kosovskoj Mitrovici – drugi održan večeras na tačno 13 meseci od ubistva srpskog političara.

To nije bilo, međutim, dovoljno, odnosno ubedljivo za najznačajniju stranku Srba na Kosovu i Metohiji – Srpsku listu, dosadašnjeg koalicionog partnera u vladi Ramuša Haradinaja da ovaj skup oceni pozitivno. Naprotiv, to su bile „antisrpske namere“ kako bi se Albancima „uveličala proslava“ jednostrane nezavisnosti, a u čemu nisu uspeli, podsetila je Srpska lista na sutrašnji dan i namere iz Prištine da obeleži 17. februar, opisujući večerašnju protestnu šetnju građana u Kosovskoj Mitrovici, neposredno nakon njenog završetka.

„Poraz antisrpskih protesta na Кosovu i Metohiji, nakon Gračanice, večeras je potvrđen u Кosovskoj Mitrovici“, ocenila je Srpska lista.

„Desetak građana Кosovske Mitrovice instruisani od strane Đilasa, Jeremića i Rade Trajković, podržani sa dvadesetak građana opština van Кosova i Metohije, sakrivajući antisrpske namere iza tragičnog ubistva Olivera Ivanovića, nije uspelo u nameri da Albancima uveliča proslavu jednostrano, protivpravno proglašene nezavisnosti tzv Кosova,“ navodi se u saopštenju Srpske liste posle večerašnjeg okupljanja.

„Srpska lista zahvalila je Mitrovčanima koji su ignorisali ovaj antisrpski skup i time sačuvali čestitost grada heroja, Кosovske Mitrovice, u kojoj se Srbija čuva i neguje,“ prenosi TV Most saopštenje Srpske liste.

„Đilasu, Jeremiću, Obradoviću i Radi Trajković poručujemo da prestanu sa pokušajima unošenja razdora među Srbima. Podatak da za četiri protesta u tri nedelje nisu uspelo da sakupe 100 učesnika dovoljno govori o njihovom porazu,“ stoji na kraju saopštenja.

A kako su Mitrovčani i drugi srpski građani sa KiM-a šetali večeras, istovremeno kada i desetinje hiljada u Beogradu, čitajte i gledajte: #1od5miliona večeras drugi put u Kosovskoj Mitrovici: „Jedno hrabro srce vredi više nego 1000 pognutih glava i pogleda“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.