Srpska EX YU folk zvezda prepevala pesmu mlade Albanke

Srpska pevačica Branka Sovrlić, koja inače potiče sa ovih prostora i nekadašnja jugoslovenska zvezda folk muzike, skoro je izbacila novi singl pod nazivom „Voli me, voli – (Love me, love me)”, koji je zapravo obrada pesme “Love me, Love me” popularne mlade albanske pevačice Eljvane Đate. Pesma Branke Sovrlić ne samo da ima isti muzički aranžman, već je i tekst veoma sličan pesmi koju Đata peva, a najviše refren koji glasi “Voli me voli, voli voli, love me love me” dok originalni tekst glasi “love me, love me, love me love me”. Ipak kod mlade Đate, primetan je i blagi uticaj novih muzičkih trendova.

Pesma od Eljvane Đate izašla je još jula prošle godine i ima preko 23 miliona pregleda na Jutjubu, a spot je sniman u Prizrenu, dok pesma Branke Sovrlić, iako objavljena decembra prošle godine, za sada ima nepunih 3.000 pregleda.

Na zvaničnom jutjub kanalu Branke Sovrlić navodi se ime producenta pesme – Fljori Mumajesi, koji je takođe komponovao pesmu koju peva Eljvana Đata, što ukazuje da je Branka verovatno dobila dozvolu da obradi ovaj hit.

Nije prvi put da se srpske i albanske pevačice međusobno 'kopiraju' a da njihova publika sluša istu muziku.
Pre dve godine, kosovska pevačica, Džemilje Veseljaj, inače poznata po nastupima uživo, snimila je pesmu, koja je zapravo plagijat pesme "Kukavica" Svetlane Ražnatović Cece. Iako je spot postavljen na Jutjub kanal emisije "Arkiva Shqip" u kojoj je pesma tada izvedena premijerno, nakon što su urednici shvatili da je pesma plagijat, skinuta je sa njihovog kanala.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.