Srpska: Dijalog ne Samoopredeljenju

Izvor: RTK2/Zeri (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Predstavnik Liste ”Srpska”, Aleksandar Jablanović je za list ”Zëri” rekao da će u ponedeljak definisati stvari sa Ramušem Haradinajem. Prema Jablanoviću, ukoliko LAN želi podršku za Isu Mustafu, onda pokret ”Samoopredeljenje” ne treba da predvodi dijalog sa Beogradom.
 
Dok se oba politička tabora, i Demokratske partije Kosova i sada koalicije LAN sa ”Samoopredeljenjem” nadaju da će dobiti glasove liste ”Srpska” na zasedanju 18. Septembra, predstavnik lkiste ”Srpska”, Aleksandar Jablanović je objasnio kako stoje stvari. 
 
Jablanović je za list ”Zëri” rekao da će u ponedeljak imati sastanak sa kandidatom LAN-a za premijera Ramušem Haradinajem, kako bi stvari bile konačno definisane. Po njegovim rečima, ukoliko LAN želi podršku za Isu Mustafu, onda pokret ”Samoopredeljenje” ne treba da predvodi dijalog sa Beogradom. 
 
”Ukoliko će LAN predvoditi pregovore Lista ”Srpska” će podržati tu koalicijua u suprotnom, ako pregovore bude predvodilo ”Samoopredeljenje” onda će ”Srpska” staviti to pitanje pred partijske organe, kako bi se rešilo šta dalje”, rekao je Jablanović. 
 
On je izjavio da se njihov zahtev ne vezuje za nekakav dogovor sa partijom Hašima Tačija. 
 
”Ne postoji nikakav sporazum sa DPK i Hašimom Tačijem. Ono što mi želimo da znamo je učešće politike Pokreta Samopredeljenje u dijalogu”, rekao je Jablanović.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.