„Srpska demokratija“ zvanično registrovana kao nova stranka na Kosovu

FOTO: KoSSev

Centralna izborna komisija Kosova (CIK) registrovala je političku partiju „Srpska demokratija“ kao novu stranku na Kosovu, potvrdio je za KoSSev njen lider, Aleksandar Arsenijević.

Odluka da se ova stranka registruje, doneta je na današnjoj sednici CIK-a.

Utvrđeno je i to da će na njenom čelu biti Aleksandar Arsenijević.

U međuvremenu se oglasila i Srpska demokratija na društvenim mrežama, zahvalivši se svim članovima i građanima koji su podržali osnivanje stranke.

Najavili su i da će u narednom periodu održati niz javnih akcija s ciljem da, kako navode, skrenu pažnju na goruće socijalne, ekonomske i društvene probleme u srpskim sredinama na Kosovu.

Ujedno najavljuju da će da prošire članstvo i intenziviraju rad na terenu.

Inače, stranka Srpska demokratija osnovana je 6. novembra ove godine. Nastala je transformacijom nekadašnje građanske inicijative „Srpski opstanak“, takođe lidera Aleksandra Arsenijevića.

„Uz podršku naroda, odlučili smo da zbijemo redove i izborimo se za život dostojan čoveka. Ovo je početak beskompromisne borbe za ljudska, politička, socijalna i ekonomska prava građanki i građana“, poručeno je tada iz ove nove političke partije.

Za članove predsedništva „Srpske demokratije“, izabrani su Ivan Orlović, Valentina Đerković, Marinko Anđelković i Stefan Veljković.

Pozvali su tada građane da im se pridruže u „beskompromisnoj borbi za goli opstanak i boljitak životnih uslova u srpskim sredinama“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.