Srpska carina zaplenila 42 kg espreso kafe od Novopazarca

Srpski carinici saopštavaju da su na prelazu Špiljani, u saradnji sa policijom, „zaplenili 42 kilograma espreso kafe“, koju je „pored manje prijavljene količine“, ka Crnoj Gori pokušao da prokrijumčari jedan Novopazarac.

U saopštenju za medije navode da je prekršaj otkriven kada je na red za kontrolu pristigao putnički automobil novopazarske registracije, kojim je sam putovao 38-godišnji muškarac.

„Upitan da li ima nešto da prijavi, on je carinicima pokazao otpremnicu za četiri kutije od po šest kilograma espreso kafe i 10 kutija manjih i većih reklamnih šoljica za istu. Međutim, prilikom detaljnog pregleda utvrđeno je da espreso kafe, kao i reklamnih šoljica, ima duplo više u odnosu na prijavljenu količinu“, pohvalila se carina rezultatom kontrole.

Carinik je naime, ispod vozačkog i suvozačkog sedišta, kao i u prtljažniku automobila pronašao još sedam kutija od po šest kilograma ovog akciznog proizvoda i još 10 kutija, sa 60 manjih i većih reklamnih šoljica za espreso.

Putnik će odgovarati pred sudom za učinjeni prekršaj, a sva otkrivena akcizna roba zajedno sa reklamnim šoljicama, zadržana je do okončanja postupka.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.