Srbin na čije vozilo je policija pucala u Jošanici nakon što se nije zaustavio na naredbu javio se sam u policijsku stanicu

KP policija
Foto: KoSSev

Muškarac srpske nacionalnosti iz Vuče koji je pre tri dana odbio da zaustavi svoje vozilo na naredbu policije u mestu Jošanica, a na čije vozilo je policija potom otvorila vatru, javio se juče Regionalnoj policiji Sever, potvrdila je ova direkcija.

Osumnjičeni M.Z. (1976) pisanu izjavu policiji je dao u prisustvu svog advokata, kao i predstavnika Policijskog inspektorata Kosova, za KoSSev je potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

„PIK je bio prisutan zato što su policajci otvorili vatru na automobil kojim je osumnjičeni upravljao“ objasnio je Radović.

Ovaj slučaj, koji je kvalifikovan kao „napad na službeno lice“, po nalogu tužioca ide u redovnu proceduru i nije mu određen pritvor.

Istovremeno, M.Z. je preuzela istražna jedinica pogranične policije, radi daljeg rada a koji potpada u njihovu nadležnost, dok regionalna policija Sever vodi i istragu napada na službeno lice.

Podsećamo, pre tri dana, u mestu Jošanica, u opštini Leposavić, pogranična jedinica Kosovske policije otvorila je vatru na vozilo sa KG registarskim oznakama nakon što je vozač u okviru rutinske kontrole odbio da se zaustavi. Tom prilikom nije bilo povređenih.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.