Srbin iz Grnčara pretučen, na odeljenju intenzivne nege u Prištini

Srbin G.P. iz sela Grnčar, u blizini Vitine, pretučen je u petak uveče. Nalazi se na odeljenju intenzivne nege u KBC Priština i on bi danas trebalo da bude pušten kako bi se dalje lečio u nekoj od bolnica u centralnoj Srbiji, potvrdio je za KoSSev gradonačelnik Klokota, Srećko Spasić, pozivajući se na "indirektne" informacije koje je dobio od prijatelja pretučenog G.P. Njega su, prema drugim lokalnim izvorima, pretukla trojica Albanaca od kojih je jedan navodno dugovao novac za auto povređenom Srbinu. Spasić je potvrdio, takođe, da se prema "nezvaničnim" informacijama koje je dobio, radi o "kupovini auta". Kosovska policija je u svom redovnom izveštaju za medije o dnevnim incidentima od petka, potvrdila da se dogodila svađa u vezi sa automobilom, u kojoj je fizički napadnuta jedna osoba, koja je zadobila "lakše telesne potvrde". Ipak, žrtva je prebačena u Kliničko-univerzitetski centar u Prištini.

"Dvojica osumnjičenih uhapšena su u petak noću u Klokotu, nakon svađe u vezi sa kupovinom automobila, fizički napadajući žrtvu. Žrtva je zadobila povrede i poslata je na lečenje u Klinički centar Priština," ovako je  navela Kosovska policija u svom izveštaju. Slučaj je zaveden kao "lake telesne povrede".

Iako je u ovim policijskim izveštajima uobičajeno da se navede pol i nacionalnost učesnika i žrtvi incidenta, u vezi sa ovim slučajem, nema ovih informacija.

Međutim, prema lokalnim izvorima koji su insistirali na anonimnosti, Srbina G.P., iz sela Grnčar, pretukla su navodno tri Albanca iz sela Mogila, nakon što su ga "na prevaru" ubedila da dođe u selo Vrbovac u neosvetljen deo sela. Navodno je jedan od napadača pretučenom G.P. dugovao novac za auto koji je kupio od žrtve.

Prema istom izvoru, pretučeni muškarac je prebačen, prvo u vitinsku bolnicu, a odatle zbog povreda unutrašnjeg krvarenja, i u Prištinu. Međutim, suprotno policijskom izveštaju, meštani tvrde da je zadobio teške telesne povrede.

"Pravu informaciju i ja još uvek ne znam. To se desilo uoči vikenda, nisam mogao da kontaktiram ni komandira policije," rekao je jutros u izjavi za KoSSev, gradonačelnik Klokota, Srećko Spasić.

Na pitanje kako se desilo to da ne bude u kontaktu sa komandirom policije s obzirom na ceo slučaj, koji se dogodio još u petak uveče, a naročito zato jer se radi o malom mestu i maloj zajednici, Spasić je odgovorio:

"Desilo se baš za vikend. Komandir ne radi vikendom. Jutros sam imao obaveza, trenutno sam u Prištini."

S obzirom na to da ste u Prištini, da li ste obišli povređenog G.P., pitali smo Spasića.

"Nisam. Koliko znam on je na intenzivnoj nezi i dalje i tamo ne puštaju. Ali sam kontaktirao njegovog prijatelja, indirektno, doduše, i danas je trebalo da izađe iz bolnice i da ide na dalje lečenje negde u Srbiji."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.