Srbica pod opsadom: Revolveraški obračun na Kosovu!

Kosovski specijalci okupirali centar Srbice pošto je bivši poslanik Gani Geci ubio Ruždija Šaćirija. Geci je, posle revolveraškog obračuna, nestao, javlja RTS.
 
Centar Srbice su okupirali pripadnici specijalne jedinice kosovske policije – ROSU, koji pokušavaju da uhapse bivšeg poslanika Demokratskog saveza Dardanije Ganija Gecija.
 
Geci je, u još nerazjašnjenim okolnostima, večeras ubio Ruždija Šaćirija.
 
Nije jasno kako je došlo do ovog obračuna. Kosovski mediji naklonjeni Demokratskom savezu Kosova, čiji je Gani Geci nekada bio član, tvrde da je Šaćiri pokušao da ubije Gecija, ali je nekadašnji poslanik bio brži.
 
Teško ranjen Šaćiri prebačen je prvo u dom zdravlja u Srbici, a zatim u bolnicu u Mitrovici, gde je izdahnuo.
 
Sukob Gecija i Tačijeve stranke
 
Geci je, u novembru 2009. godine, izazvao ozbiljan skandal jer je u skupštini optužio doduše neimenovane članove vlade, ali i poslanike, da su prethodnih deset godina učestvovali u mnogim kriminalnim radnjama, uključujući i zločine sa političkom pozadinom.
 
Geci je, tokom kampanje za izbore 2010. godine, naoružan ušao u studio jedne od prištinskih televizija tokom predizborne emisije.
 
Geci, nekadašnji pripadnik OVK, i sam se našao na meti napadača oktobra 2001. godine, kada su automobil u kojem se vozio kroz selo Laušu, u Drenici, rafalom iz automatskog oružja zasuli napadači koji nikada nisu identifikovani. Tom prilikom ubijen je novinar dnevnika Bota sot Bekim Kastrati, a Geci je bio ranjen.
 
Pucnjava je usledila posle Kastratijevog teksta u kome se navode zločini nad Albankama, koje su, navodno, počinili Hašim Tači i njegov bliski saradnik Sulejman Selimi, poznat i pod ratnim nadimkom Sultan. Selimi je sada komandant novoosnovanih Bezbednosnih snaga Kosova.
 
Euleks je, posle Gecijeve izjave i svedočenja navodnog učesnika u tim nedelima Nazima Blace, uhapsio četiri osobe i pokrenuo istragu protiv još nekoliko bivših šefova Obaveštajne službe OVK, listom visokih funkcionera Tačijeve stranke.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.