Kosovski ministar za povratak Jevtić: "Srbi će biti odlučujući faktor u kosovskoj skupštini"

Kosovski ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, rekao je juče da je siguran da novih izbora na Kosovu neće biti, a da će devet poslanika iz srpske zajednice biti odlučujući faktor za formiranje nove Vlade Kosova. On je ovo rekao u porti crkve svete Marije Magdalne koja se nalazi u selu Ajnovce, u opštini Kosovska Kamenica, a koje je sa poslanicima u kosovskoj skupštini, Jasminom Živković i Sašom Milosavljevićem juče obišao, povodom seoske slave Svete Marije Magdalene. 
 

Pročitajte još:

 

Kosovski ministar je, čestitajući slavu meštaninu, Dragiši Saviću, koji je bio domaćin ovogodišnje slave, rekao: „Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv meštana Ajnovca da budemo ovde i naša je čast da budemo među ovim ljudima. Nisam prvi put ovde. Mi smo zajedno sa ljudima ispred ministarsva i lokalnim liderima imali prilike da pomažemo ljudma ovde i tako će biti i nadalje,“  kazao je ovaj ministar. Domaćin slave, Dragiša Savić je rekao da mu je "jako drago što su ministar i poslanici u skupštini Kosova prisunii na obeležavanju slave, jer su zajedno mnogo pomogli meštanima Kamenice."

 
Jevtić i poslanici su na kraju svoje posete Ajnovcu obišli najugroženijeg meštanina ovog sela, Mlađana Paunovića, koji im je preneo da "toliko teško živi, da nema čak ni da se prehrani," a iz ovog ministarstva saopšteno je nakon ove posete da je Paunoviću "ministar sa poslanicima pomogao tako što mu je uručio humanitarne pakete sa hranom."
 
"Ovo je samo mali vid pomoći koji smo Vam doneli, jer sam ja tek juče čuo za Vaš slucaj. U narednom periodu ćemo pomoći i dodatno u onome u čemu Vam je pomoć najpotrebnija,“ rekao je kosovski ministar Dalibor Jevtić.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.