Srbi za Srbe: Novi dom za porodicu Ristić

FOTO: Srbi za Srbe

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ uz pomoć donatora, porodici Ristić iz sela Janina Voda kod Obilića izgradila je i opremila kuću. Ukupna vrednost pomoći iznosi 23.000 evra.

Porodica Ristić iz Janine dobila je novi dom. Juče su dodeljeni ključevi potpuno opremljene kuće. Radovi su započeti u toku 2019. godine, ali su zbog nepovoljnih vremenskih uslova nastavljeni nakon zime i vanrednog stanja izazvanog korona virusom.

„Do pre samo nekoliko meseci živeli smo u katastrofalnim uslovima, bez kupatila, a imali smo problema i sa miševima koji su stalno ulazili u kuću. Danas je najsrećniji dan za sve nas jer konačno imamo normalne uslove za život“ – rekla je majka Zorica.

Ristići su živeli u kući od drveta i blata, bez kupatila, njih šestoro. Zorica i suprug Slobodan sa četvoro dece – Andrijanom (13), Nikolinom (9), Stankom (7) i Draganom (2).

„Radost i zahvalnost koju smo videli prilikom useljenja porodice Ristić rečima se ne mogu iskazati. Ovo je peta kuća na Кosovu i Metohiji koju je naša organizacija izgradila iz temelja. Mi ćemo i u ovoj godini nastaviti sa izgradnjom i renoviranjem kuća ugroženim porodicama u našoj južnoj pokrajini, pa pozivamo sve donatore da nam se pridruže kako bi obradovali još porodica“ – rekao je Đorđe Bojović, član organizacije Srbi za Srbe.

Pored direktne pomoći Srbima na KiM-u kao i širom Balkana, ova humanitarna organizacija je u više navrata u prošlosti pomagala narodnim kuhinjama, porodilištima, bolnicama, školama i drugim institucijama.

Više o drugim akcijama ove organizacije čitajte u nastavku:

Srbi za Srbe: Pomoć za četiri porodice iz Metohije

Srbi za Srbe: Uručena pomoć porodicama Repanović i Đurić u Osojanu

Srbi za Srbe: Pomoć porodici Vasić iz Parteša

„Srbi za Srbe“: Pomoć porodicama Ristić, Ivković i Trajković sa Kosova i Metohije

Srbi za Srbe: Božićna akcija prikupljanja pomoći za Naskoviće sa KiM

„Srbi za Srbe“ za Stojanoviće iz Straže: Nova kuća i nova nada u život

„Srbi za Srbe“ i „Majka devet Jugovića“: Pomoć za 13 porodica na KiM-u 

Srbi za Srbe: U Božićnoj akciji sakupljanje pomoći i za Stojkoviće sa KiM-a

„Srbi za Srbe“ u novoj akciji za KiM: Pomoć za Suvo Grlo, Goraždevac i Rudnicu

Monasi Visokih Dečana, Delije i Srbi za Srbe nabavljaju video nadzor za Goraždevac

Srbi za Srbe: Pomoć prizrenskoj bogosloviji i Đorđevićima u Sevcu

Pomoć Srba za Srbe za porodilište u Kosovskoj Mitrovici danas u Zdravstvenom centru

Nakon obnove kuće za Đorđeviće iz Štrpca, Srbi za Srbe pokrenuli akciju za završavanje kuće Naskovića iz Kusca

Zadužbina i Srbi za Srbe pomogli 18 porodica iz enklava kupovinom ovaca i jagnjadiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.