Sprečen pokušaj ilegalnog prebacivanja 20 migranata iz Sirije, uhapšeno pet vozača

Kosovska policija KP
Foto: KoSSev

Kosovska policija sprečila je danas nezakonito prebacivanje grupe od oko 20 ljudi iz Sirije, uhapsivši pet lica osumnjičenih za šverc migranata.

Pokušaj prebacivanja dogodio se u blizini sela Vrbnica (Vërmica) oko 14 časova. Uhapšena lica nalazila su se u taksi vozilu, odnosno grupi drugih vozila. Četvoro je bilo iz mitrovičkog regiona a jedna osoba iz pećkog regiona.

Taksi vozilo zaustavilo se na izlazu sa autoputa. U trenutku kada su pristigla i druga vozila, isključili su se sa autoputa i zaustavili u blizini jednog restorana u selu Vrbnica.

U toku istražnih radnji saznalo se da su oni došli da prebace nekoliko putnika i da je jedan od taksista bio u komunikaciji preko telefona sa licem za koje se sumnja da je iz Republike Albanije i jednim drugim licem, sa kojim je komunicirao na srpskom jeziku.

Nakon dobijanja informacija u vezi sa mestom gde se nalaze putnici (migranti), policijske jedinice su otišle zajedno na lice mesta. Taksisti i oko dvadeset (20) migranata iz Sirije odmah je potrčalo da uđe u vozila, navodi Kosovska policija u saopštenju.

Nakon konsultacije sa nadležnim tužiocem za teška krivična dela, taksisti su uhapšeni i zadržani na 48 časova radi daljih zakonskih postupaka, dok su njihova vozila konfiskovana.

Migrante je preuzela jedinica za migracije i strance u sklopu Policije Kosova, kao i regionalni istražitelji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.