Sportska manifestacija OFK Dif na „Ploči“ – Fudbalom i druženjem protiv apatije u jeku krize

Sportska manifestacija, pod nazivom „Mitrovička mladost – Difovijada 2023“ održana je večeras na platou ispred srednje tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“. Ovu sportsku priredbu organizovao je lokalni fudbalski klub „Dif“, čiji su članovi odigrali više fudbalskih mečeva, družili se i zabavljali.

Manifestacija, koja je održana na fudbalskim i košarkaškim terenima u sklopu ove škole, počela je oko 18.00 časova.

Zajedno sa mladim sportistima došli su njihovi roditelji, rođaci i drugari, koji su pomno pratili mečeve.

Vladala je vesela atmosfera. Igrao se fudbal, ali i puštala muzika.

Nemanja Bulatović, trener OFK „Dif“, kazao je da su na ideju da organizuju ovakav događaj došli usled pojačanih tenzija i krize na Severu Kosova koja traje već četvrti mesec.

„Svesni smo da u zadnja dva-tri meseca Kosovska Mitrovica nije grad kakav je bio i potpuno je potonuo u neku apatiju. Mi treneri smo doneli odluku da napravimo nešto drugačije gde bismo se svi okupili i pokazali da dece još uvek ima u našem gradu, da ima života i da će biti života“, kazao je Bulatović.

Organizatori su ceo plato kod Tehničke škole podelili na osam delova, na kojem su članovi OFK DIF, uz druženje i zabavu, pokazali svoje fudbalsko umeće.

„I eto to je ta poruka koja se šalje širom Kosova i Metohije“, kazao je Bulatović.

FOTO: KoSSev

Jedan od članova ovog fudbalskog kluba Ognjen Vukosavljević, koji trenira već osam godina, kaže da je večeras uživao.

Treniranje u OFK Dif mu znači puno, a najviše voli kada igraju u gostima, van Kosova, odnosno da se druži sa vršnjacima iz drugih gradova.

„Nadam se da će da bude još ovakvih manifestacija i da se još više družimo i treniramo“, dodaje Ognjen.

Njegov saigrač Dušan Arlov, koji se takođe osam godina bavi ovim sportom, takođe će pamtiti večerašnju manifestaciju kroz druženje i dobru zabavu.

Voli fudbal, ali i on ističe da mu se pored treninga, najviše dopada kada putuje sa svojim saigračima.

Pored dečaka, u OFK Dif treniraju i devojčice. Jedna od njih je Jovana Veljović. Obožava treninge, ali i ističe poštovanje trenera prema deci.

„Sviđa mi se zato što treneri poštuju decu i zato što ima mnogo druženja“, kazala je .

Jovanin cilj je da jednog dana zaigra za neki od poznatijih fudbalskih klubova.

„Mene oduševljava to što postižemo neki cilj u životu i svidelo mi se to što ovde ima druženja, moj cilj u životu je da pređem u neki poznati klub“, kazala je Jovana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.