Specijalno tužilaštvo nije otvorilo slučaj o Nikoliću, rade na prikupljanju činjenica

Hašim Tači
Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Specijalno kosovsko tužilaštvo saopštilo je da nije otvoren slučaj u vezi sa Branislavom Nikolićem, koji je juče razrešen sa funkcije političkog savetnika predsednika, nakon što su mediji izveštavali da je on deo Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

U odgovoru za KTV, Specijalno tužilaštvo je saopštilo da će početi da prikuplja činjenice i dokaze da utvrdi da li postoje razlozi za pokretanje istrage ili ne.

“U Specijalnom tužilaštvu Republike Kosova, ne postoji otvoren slučaj u vezi sa dotičnom osobom. Specijalno tužilaštvo će početi sa prikupljanjem činjenica i dokaza kako bi se utvrdilo da li postoje razlozi za pokretanje istrage ili ne, a zatim ćete biti obavešteni o preduzetim radnjama“, navodi se u odgovoru Specijalnog tužilaštva.

Što se tiče izveštavanja medija o Nikoliću, poslanik pokreta Samoopredeljenje, Glauk Konjufca zatražio je da se sastane Savet bezbednosti. U vezi sa ovim, premijer, Ramuš Haradinaj, rekao je da ne sme da se deluje dok se ne procesuira slučaj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.