Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Apelacioni sud Kosova je odbio žalbe 11 Srba, pripadnika kosovske granične policije, na produženje pritvora. Dejan Vasić, advokat jednog od pritvorenih kaže: Smatram da je Apelacioni sud mogao da bolje pogleda naše žalbe i same okolnosti predmeta, recimo konkretno mog branjenika. Ja mogu da garantujem da on, ne da neće da beži, već da nema gde da beži. On živi u Leposaviću, tu mu živi porodica, tu mu žive deca, tu su svi njegovi. On nema načina da utiče na nekog od svedoka, za koga i ne zna ko je, jer Tužilaštvo nije navelo ko su svedoci u ovom predmetu. Kažu da će ponoviti krivično delo, on nema načina da ponovi krivično delo, jer je suspendovan“, kazao je Vasić.

Jasno da jasnije ne može biti. Samo nepismeni ili zlonamerni sud može ovo da prenebregne. E a to je eto baš ovaj.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, saopštio je danas da se Srbija ponašala konstruktivno, ozbiljno i da želi dijalog i konstruktivno rešenje, ali ne želi da ulazi u razgovore u kojima mora reći unapred da će potpisati nezavisnost, a da o taksama ne može da se priča.

Kada se takse dobro i često reklamiraju one ne samo da po značaju prevaziđu mnogo važnija pitanja kao što su vojska, Trepča, platforma… već dođu u nivo priznanja nezavisnosti. Ono kao aj vi nama ukinete takse a mi vama potpišemo nezavisnost.

Viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije iz Berlina Bodo Veber navodi da je od početka politički dijalog shvatio kao šansu. “Po meni, u ovom procesu, pregovorima, odnosno ovom političkom dijalogu, kosovski Srbi su trebali biti najveći dobitnici, a mislim da, pošto niko nije puno dobio, kosovski Srbi po meni su najveći gubitnici u tom procesu”.

Dobitnici su oni što dobijaju, ali ne sve, nego malo manje, da gubitnici ne bi izgubili sve. Najbolje da svi izgube pa da onda gubitnici nemaju šta da izgube ali da puno dobiju od dobitnika a da ovi ne mogu puno da izgube od njih… Ovaj isti Vučić.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, izjavio je da sve komunalne službe rade na otklanjanju posledica nevremena koje je u sredu popodne zahvatilo Beograd. Iako su ulice bile potopljene, automobili poplavljeni, a pešaci u vodi do kolena, Vesić je, nakon sastanka sa direktorima javnih preduzeća i šefovima komunalnih službi u Skupštini grada, izjavio da je grad dobro funkcionisao.

Dakle, funkcionisanje grada ne može biti dovedeno u pitanje dok je on tu, šta god da se desi. A šta mislite, šta bi bilo, ne daj Bože, da gradom upravlja SZS? Pa to bi ulice bile potopljene, automobili preplavljeni, pešaci u vodi do kolena…Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.