Specijalni policajac Besart Ahmeti zvezda medija u Prištini

FOTO: Zeri

Hapsio opozicionog lidera Aljbina Kurtija, primio ga premijer Kurti u nedelju da čestita na akciji na Severu, odbio da povuče svoju jedinicu sa Brnjaka dok se ne ukloni poslednja barikada…

Kosovski premijer Aljbin Kurti primio je u nedelju u svom kabinetu nakon raščišćavanja barikada na magistralnim putevima kod Jarinja i Brnjaka, ministra unutrašnjih poslova Đeljalja Svećlju i visoke čelnike kosovske policije.

Među policajcima koje je primio Kurti našao se i Besart Ahmeti, sa kojim je Kurti objavio i posebnu fotografiju, uz poruku da je Ahmeti profesionalno vodio policiju specijalne jedinice u Brnjaku.

Međutim, kosovski premijer objavio je i drugu fotografiju uslikanu pre 16 godina, kada ga isti policijski službenik i hapsi.

„U svojoj kancelariji premijera danas sam primio ministra unutrašnjih poslova i višeg rukovodioca kosovske policije. Među njima je bio Besart Ahmeti, kojeg sam ponovo sreo nakon 16 godina. Kapetan Ahmeti je profesionalno vodio policajce specijalne jedinice u Brnjaku i tamo je odlično vodio pregovore. Nismo se rukovali zbog pandemije“, napisao je Kurti tada na Instagramu.

Policajac Besart Ahmeti je postao zvezda u kosovskim medijima nakon što je objavljen video Albanian Post-a snimljen u subotu na Brnjaku na kojem Besart Ahmeti, kako ga predstavljaju i opisuju u Prištini odbija da povuče svoju jedinicu dok ne „ode poslednji srpski kamion“.

Srbi su blokirali magistralne puteve kod ova dva prelaza 13 dana nakon što je kosovska vlada 20. septembra donela odluku o primeni reciprociteta, odnosno tada probnih tablica za vozila iz Srbije, i uklanjanju takođe srpskih tablica gradova na Kosovu. Odluku je na dva severna prelaza započela da primenjuje uz prisustvo specijalnih policijskih jedinica. Nakon 10 dana blokade, rešenje je postignuto u Briselu dogovorom o privremenom režimu nalepnica do donošenja konačnog rešenja o tablicama.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.