Solidarnost za Kosovo Španija: Vatrogasci iz Toleda pomogli vatrogascima u Leposaviću

Vatrogasci iz Leposavića dobili su sredinom nedelje prenosivi rezervoar za vodu, kao i sve dodatne delove, te tako sada mogu lakše da gase požare u udaljenim mestima krajnjeg Severa. Rezervoar je stigao čak iz Španije i poklon je španskih vatrogasaca, a zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Solidarnost za Kosovo Španija.

Rezervoar je stigao u vatrogasnu stanicu u Leposaviću nakon prošlonedeljnog sastanka predstavnika Solidarnosti za Kosovo sa vatrogascima iz ove opštine, kada su i razgovarali o tome šta im najviše nedostaje. Ispotavilo se da im je bio najpotrebniji prenosivi rezervoar za vodu radi lakšeg prilaza udaljenim mestima. 

"Upoznavši se sa situacijom, preneli smo ovu informaciju vatrogascima koji pripadaju pokrajinskom konzorcijumu Toledo koji su nam obećali da će pomoći svojim srpskim kolegama, tako što će da im kupe rezervoar, kao i sve dodatne delove kako bi isti mogao da radi (creva, ventile, spojnice…)," navode iz Solidarnosti za Kosovo Španija.

Vatrogasci su, kako dodaju iz ove humanitarne organizacije, zahvalni "pre svega na brzoj ukazanoj pomoći pokrajinskog konzorcijuma Toledo koji je za samo pet dana rešio ono što nisu imali mesecima – a navedeno je kao 'najosnovnije sredstvo' za posao kojim se oni bave."

Iz Soliarnosti za Kosovo Španija dodaju i da su, pored toga što su, zahvalni španskim vatrogascima na ukazanoj pomoći, "pre svega, ponosni što smo ostvarili ovu akciju između Srba sa Kosova i Metohije i Španije."


Solidarnost za Kosovo Španija su osnovali vodeći ljudi poznate francuske orgnizacije, na čelu sa Arno Gujonom – Solidarnost za Kosovo, a u aprilu 2012. godine je i stigao prvi humanitarni konvoj iz Španije. 

Među njihovim poslednjim akcijama bile su one iz avgusta i jula kada su pomogli Srbima iz opštine Zubin Potok. 

Oni su u avgustu, pred novu školsku godinu, pomogli porodici Božović iz sela Velji Breg sa troje dece, koja živi od male majčine penzije. Oni su tada ovoj porodici kupili školski pribor za svo troje dece. A u julu su nemoj baki Zlatani Božović iz sela Pridvorice, donirali frižder, koji ona nije imala prethodne dve godine. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.