Solidarnost za Kosovo: Higijenski paketi i više tona testenina za narodne kuhinje na KiM-u

Francuska humanitarna organizacija "Solidarnost za Kosovo" još jednom je pomogla Srbima na Kosovu i Metohiji. Više tona pomoći, u hrani i higijenskim paketima, ovog puta je dostavljeno narodnim kuhinjama na KiM-u. 

Kamioni sa pomoći, koji su prošlog petka iz Francuske krenuli put KiM-a, danas su stigli u Gračanicu, dostavivši tako 135 paketa higijenskih sredstava i 3,5 tona testenine.

Današnja pomoć je usledila nakon što je ova organizacija, krajem prošle godine, a pred Novu Godinu i Božić, podelila 15 tona tople odeće i igračaka, takođe, Srbima na KiM-u. 

Predsednik ove francuske humanitarne organizacije Arno Gujon je, početkom decembra, boravio u Kosovskoj Mitrovici, kada je dostavio pomoć porodilištu u ovom gradu, čija vrednost premašuje 50.000 evra, te svoj obilazak Kosova nastavio posetom porodilištu u Pasjanu i obilaskom devet škola širom Kosova, kao i u Metohiji, koje – organizacija kojom rukovodi – renovira.

Humanitarna organizacija Solidarnost za Kosovo, od 2004. godine, kroz različite vidove pomaže Srbe na Kosovu i Metohiji – od pomoći narodnim kuhinjama, preko konvoja različite pomoći, do renoviranja škola u srpskim enklavama. Vrednost višegodišnje pomoći se broji u stotinama hiljada evra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.