Sočanica: Šest stanova za socijalno ugrožene porodice

Gradonačelnik Leposavića, Dragan Jablanović, uručio je juče socijalno ugroženim porodicama ključeve šest stanova u novoizgrađenoj zgradi u Sočanici, u ovoj opštini. Sledeće nedelje biće dodeljeno još šest stanova, najavljuje Jablanović, saopšteno je medijima iz njegovog kabineta.

"Gradonačelnik je prepoznao našu porodičnu situaciju, tako da smo veoma zahvalni i moja porodica i ja, a verujem i ovi ljudi koji su dobili stanove. Konačno možemo da planiramo neku budućnost ovde i proširujemo naše porodice," kaže za RTV Mir Jelena Vukićević, dobitnica stana.

"Hteo bih da se zahvalim u ime svih nas, i u ime dece. Ovo puno znači svima nama," dodaje Staniša Ilić, koji je, takođe, dobio stan.

Jablanović: Stanovi dodeljeni pravim ljudima

Dragan Jablanović ističe da su prioritet za dobijanje stambenih jedinica imale porodice sa više dece koje su u lošijoj finansijskoj situaciji.

"Ovo je jedan od veoma retkih, srećnih dana – kada šest porodica u jednom danu dobije stanove. Posebno sam srećan jer smo stanove dali pravim ljudima koji su prema kriterijumu to i zaslužili. Od svih njih, samo jednu porodicu poznajem bliže, ostale ne. Dakle, nije bilo nekog nameštanja," navodi. 

Dodeljeni stanovi nalaze se u zgradi u Sočanici, čija je izgradnja finansirana sredstvima Evropske unije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.