SO Severna Mitrovica o 2015.: Budžet maksimalno iskorišćen, preko 350 krivičnih dela

Na juče održanoj dvadesetčetvrtoj redovnoj sednici SO Severna Mitrovica, glavne teme bile su finansijski izveštaj za prošlu godinu i bezbednosna situacija u Severnoj Mitrovici. Finansijski izveštaj predstavila je šefica kancelarije opštinske administarcije Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić. Ona je istakla da je budžet planiran za 2015. godinu "maksimalno iskorišćen" u svim kategorijama, osim, kako je navela, u kategoriji plata i dnevnica. 

Živković: 416 registrovanih slučajeva u 2015. godini

„Bezbednosna situacija je na zadovoljavajućem nivou i nema nekih većih problema. Prošle godine smo imali 416 registrovanih slučajeva, a 2014. godine ih je bilo 473,“ kazao je komandir policijske stanice Sever Goran Živković, govoreći o bezbednosnoj situaciji u Severnoj Mitrovici u protekloj godini.

Živković je kazao da su od tih 416 slučajeva, 365 krivična dela, a 51 je prekršaj.

Govoreći o pojedinačnim krivičnim delima u 2015. godini u brojkama, on je dodao:

„Bilo je 72 slučaja krađe, teške krađe 75 slučaja, uništenje ili oštećenje imovine 47, izazivanje opšte opasnosti  16 slučajeva, lake telesne povrede 25, porodično nasilje 21 slučaj. Pretnji je bilo 18, etnički motivisanih napada ukupno 9. Bilo je 14 slučaja razbojništva, 4 slučaja teških telesnih povreda i 1 slučaj silovanja.“

"Opština je uspela da sakupi više od 27.000 evra u 2015. godini. Ta sredstva će biti raspoređena u kategoriji robe, usluge i subvencija," kazala je Hodžić, dodajući:

"Jedan od većih projekata koje smo finansirali iz opštinskog budžeta za kapitalne investicije jeste izvođenje radova u Tehničkoj školi, gde su zamenjeni stolarija i krov, gde se radi na podovima. U školi 'Branko Radičević' započeti su radovi na zameni stolarije, u školi 'Sveti Sava' rađena je obnova svlačionica, a opremili smo školske klupe kompjuterima i drugim neophodnim inventarom." 

Ona je, takođe, kao posebnu istakla podršku Zdravstvenom centru u Severnoj Mitrovici.

"Smatramo da će naši građanima sada imati bolji tretman zato što će naši lekari imati na raspolaganju aparaturu koja je poslednja reč tehnologije," kazala je Hodžić.

Po rečima šefice opštinske administracije, opština Severna Mitrovica renovirala je 50 kuća socijalno-ugroženim porodicama, od toga je 27 srpskih, 13 albanskih, 8 bošnjačkih, jednu romskoj i jednu goranskoj porodici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.