SO Severna Mitrovica i Zvečan pozvale građane na javnu raspravu danas o budžetu za 2015.

SO Zvečan i Severna Mitrovica danas održavaju javne rasprave povodom predloga opštinskih budžeta za 2015. godinu i pozivaju sve zainteresovane građane da prisustvuju i uzmu učešće u ovim raspravama. Javna rasprava u Severnoj Mitrovici zakazana je za 14 časova, u prostorijama Međunarodnog poslovnog koledža, a u Zvečanu – za 16 časova, u velikoj sali SO opštine Zvečan. KoSSev nezvanično saznaje da će se sednice četiri SO sa Severnog Kosova održati 29. septembra, dan pred istek roka za podnošenje predloga opštinskih budžeta kosovskom ministarstvu za lokalnu samoupravu.
 
 
Za sada nije potvrđeno kada će se javne rasprave održati u ostalim dvema severnim opštinama, Zubinom Potoku i Leposaviću, osim nezvanične informacije da bi se u Zubinom Potoku sastanak opštinskog odbora za politiku i finansije mogao održati 25. kao priprema pred javnu raspravu, dok bi javna rasprava mogla uslediti 26. A u Leposaviću je danas u 10 časova počelo zasedanje ovog odbora. U Zvečanu, odbor za politiku i finansije zasedao je juče, dok će u Severnoj Mitrovici zasedati tek nakon javne rasprave, najverovatnije 26. septembra.
 
Severne opštine formirane nakon kosovskih lokalnih izbora, prvi put od svog formiranja početkom ove godine, organizuju javnu raspravu i podnose predlog svojih budžeta, jer nisu imale svoj budžet za 2014. godinu, koji je usvojen decembra 2013. godine i koji je donela kosovska vlada, par meseci pre formiranja severnih opština.
 
 
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.