Snežana Dubić dobila nov traktor: Srećna sam, imamo čime da se nadamo

"Danas sam baš srećna, ja i deca, jer sad imamo čime da obrađujemo zemlju. Imamo čime da se nadamo. Sad je hektar sto evra da ti neko poore. Odakle sto evra ja da dam?" – ovako je majka šestoro dece iz Suvog Lukavca, Snežana Dubić, reagovala nakon što je od privrednika iz Jagodine i direktora kompanije "Feman", Milutina Nikolića, dobila u četvrtak novi traktor sa mehanizacijom.

Čovek je bogat onoliko koliko može da pomogne 

Povratničkoj porodici Dubić je početkom januara zapaljena letina, a izgoreo je i gotovo ceo krov njihove štale. Snežana se za pomoć obratila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom njegove nedavne posete KiM-i i razgovora sa građanima u Lapljem Selu.

Među prvima koji se, kako je ranije saopšteno iz Kancelarije za KiM, odazvao akciji za pomoć srpskom stanovništvu na Kosovu bio je Milutin Nikolić.

"Čovek je bogat onoliko koliko nekome može da pomogne, a ne koliko ima. Ja sam srećan što kao dete iz desetočlane porodice mogu da pomognem ovoj porodici. Presrećan sam što sam jednoj samohranoj majci, majci šestoro dece uručim ovakav poklon," kazao je Nikolić.

Najavljuje i dodatnu pomoć za povratnike i nada se da će u "najkraćem mogućem roku", uz podršku Predsednika i Premijerke Srbije, naći neko rešenje da "što pre ovde izgradimo veliki broj hladnjača".

"Neće se deliti pare, nego će se davati roba, mašine, traktori, zasadi, stoka sitna, krupna," dodaje Nikolić i kaže da su i njegove kolege privrednici izrazili želju da pomognu.

Veliki broj donatora se javio, Vlada Srbije će pomoći na svaki način 

"Ovo je samo jedan početak, neverovatno veliki broj donatora nam se javio, imamo koordinirani tim koji prima sve donacije, najave donacija, organizuje prikupljanje i istovremeno sagledavamo potrebe i ljude na KiM-u kojima treba ovakva vrsta pomoći. Pokušavamo da na svaki način pomognemo, da donacije, kako u novcu, tako i u robi – pravim ljudima," kazao je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, Zoran Bojović, koji je zajedno sa Nikolićem boravio u Lukavcu. 

Vlada Srbije će pomoći na svaki način, dodao je.

Podsetimo, zaposlenje Snežaninog sina Leonida Dubića, koje je obećano tokom posete Predsednika Srbije KiM-u – u Radiju Bravo iz Osojana izazvalo je u javnosti polemiku između, sa jedne strane, Radija Goraždevca i navoda da Radio Bravo ne emituje program, a da prima značajna sredstva iz institucija Kosova i, sa druge strane, demantija Radija iz Osojana odnosno njihovih tvrdnji da emituju program.  


Od posete Predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, u pokušaju da smiri tenzije i strah među građanima nakon ubistva Olivera Ivanovića, niz je akcija pokrenuto za pomoć građanima na KiM-u. O tome detaljnije na našoj tematskoj stranici "Vučić na Kosovu i Metohiji", i u vestima: 

Đorđević u Beogradu sa direktorima centara za socijalni rad sa KiM-a

Utvrđuje se koliko ljudi na KiM prima dvostruke zarade

U Beogradu 30. januara donatorsko veče za pomoć školama na KiM-u

Nedimović: Dodatna pomoć poljoprivrednicima na KiM


 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.