Smenjen šef kosovske finansijske obaveštajne službe

Foto: Koha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Nadzorni odbor razrešio je Dardana Nuhiuna (Nuhiun) sa mesta direktora Obaveštajne finansijske službe.

Na sednici koja je održana juče, Odbor je odlučio da ga smeni po hitnom postupku, a odluka je doneta nakon pregleda audio zapisa koji implicira njegove nelegalne planove.

Između ostalog, u razgovoru se čuje kako će za 2-3 godine preuzeti kontrolu nad nekim jakim medijima i da će ostvariti svoj plan. Nihuin je na ovoj funkciji bio od 2011. godine.

Više detalja o njegovom razrešenju dalo je ministarstvo finansija.

Vanredni sastanak juče je zakazao kosovski ministar finansija, Hekuran Murati, u svojstvu predsednika Nadzornog odbora obaveštajne finansijske jedinice

U saopštenju se navodi da je odbor jednoglasno doneo odluku o razrešenju direktora, nakon odslušanih snimaka koji su procureli u javnost.

„Jezik koji se koristi u objavljenim razgovorima jasno otkriva zloupotrebu poverene dužnosti. Ovako nešto ozbiljno narušava ugled institucije i ugrožava kredibilitet građana i drugih institucija koje sarađuju. Nakon pregleda predmetnih audio zapisa i diskusije između članova, Nadzorni odbor je sa šest glasova za, nijednim protiv i bez uzdržanih glasova, odlučio da razreši Dardana sa mesta direktora finansijske obaveštavanje jedinice”, kaže se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.