Slučaj Putnik: obustavljena istraga protiv troje osumnjičenih Albanaca

Osnovno tužilaštvo u Đakovici, odeljenje za teška krivična dela, zbog nedostatka dokaza obustavilo je istragu u slučaju teškog ubistva Aleksandra Putnika i pokušaja teškog ubistva njegovog sina, Dobrice Putnika koji je tom prilikom teško ranjen, potvrdio je zastupnik porodice Putnik, advokat Dejan A. Vasić. 
 
Istraga u ovom slučaju je obustavljena protiv Gazmenda Morine, Gzima Morine iz sela Vrnik, ali i protiv Baškima Gašija iz Prizrena, za koga se sumnjalo da je pomagao u izvršenju dela.
 
Vasić je istakao da su slučaj u potpunosti vodile lokalne sudije, te da su tokom istražnog postupka trojica osumnjičenih bila u tromesečnom pritvoru, a da za krivično delo teškog ubistva nije predviđena zastarelost krivičnog gonjenja.
 
"Iako je od događaja prošlo puno vremena, ne gubim nadu da će se počinioci na kraju otkriti," dodao je Vasić.
 
Aleksandar Putnik iz Velike Hoče je ubijen 02. oktobra 2011. godine u restoranu "Burimi" u albanskom selu Zrze, desetak kilometara od Orahovca, a njegov sin je tada ranjen. Prema rečima očevidaca, na Aleksandra Putnika ispaljeno je više metaka iz pištolja i on je preminuo na licu mesta, dok je njegov sin Dobrica ranjen u desnu ruku i u predelu vrata.
 
Dobrica Putnik od tada, usled straha od odmazde, živi sa svojom ženom i maloletnim detetom u Kosovskoj Mitrovici, dok preostali deo porodice i dalje živi u Velikoj Hoči. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.