Skupština Kosova sutra glasa za predsednika, opozicija nastavlja sa još jednom noći na trgu

Izvor: Koha (Tekst je izvorno peveden sa albanskog)

Udružena opozicija nastavila je sa protestom pod šatorima na trgu "Skenderbeg" u Prištini, protiveći se sporazumima sa Srbijom i Crnom Gorom i upozoravajući o sutrašnjem izboru novog predsednika.

Lideri opozicije su na konferenciji za medije pozvali da što veći broj građana u petak spreči izbor Hašima Tačija za predsednika.

Niske noćne temperature naterale su demonstrante da se poveća broj buradi u kojima se pali vatra. Građani uporno protestuju i kažu da se ne suočavaju sa bilo kakvim problemima.

Sa druge strane, u opštini iz koje dolazi predsednik PDK, Hašim Tačij – Srbica, krenulo se sa pripremama za slavlje. Takođe, postoje izveštaji da se organizuje i njihov dolazak  u Prištinu za petak, gde se očekuje glasanje za predsednika Tačija. Savetnik Skupštine opštine u Srbici, Albert Redžepi, objavio je na svom Fejsbuk profilu saopštenju da je organizovan besplatan prevoz autobusima iz Ćirezija.

KTV saznaje da će i druga sela i gradovi Srbice imati iste aranžmane za dolazak u Prištinu.

Obaveštenje za dolazak u petak na trg Prištine kako bi se proslavio izbor predsednika, prosleđeno je sledbenicima i u drugim opštinama – Obiliću, Gnjilanu, Prizrenu …

Skupština Kosova ima rok da do 7. marta izabere novog predsednika ili raspiše vanredne izbore.
 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.