Skupština Kosova: Rasprava o Zakonu o javnim preduzećima bez Trepče; Mustafa o Sporazumu o pravosuđu

(Tekst je preveden sa albanskog)

Očekuje se da Skupština Kosova danas razmatra Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim preduzećima, prema kojem će posebnu ulogu u budućim privatizacijama imati opštine. Kosovski premijer, Isa Mustafa, danas će izvestiti Skupštinu o Sporazumu o pravosuđu.

Član 11.3 Nacrta zakona koji je predložila Vlada daje ovlašćenja opštinama da odlučuju o tome kada jedno preduzeće može da se transformište u javno preduzeće što će, kako se očekuje, doneti raspravu na skupštinskom zasedanju, jer su se sve parlamentarne grupe dogovorile da preformulišu taj deo Nacrta zakona.

U Zakonu o javnim preduzećima za koji se očekuje da će Skupština da razmatra i odobri, najveći kombinat na Kosovu – Trepča, neće biti deo ovog zakona, već se očekuje da će pitanje Trepče biti uređeno posebnim zakonom.

Premijer Kosova će danas izvestiti Skupštinu o postignutom sporazumu o pravosuđu.

Opozicija je upozorila na primedbe koje imaju, kada je u pitanju ovaj Sporazum i očekuju su žestoke rasprave o toj temi.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.