„Skandalozni izveštaji zamenika ministara“

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Oko 80 zamenika ministara podneli su premijeru izveštaje o radu za prvih 100 radnih dana, ali ti izveštaji se smatraju skandaloznim zbog sadržaja, piše dnevni list „Zeri“.

Umesto dokumenata o „konkretnom radu“, Kancelariji premijera dostavljeni su izveštaji, uključujući – o sastancima zamenika ministara sa šefovima njihovih ministarstava, poseti katedrali „Majka Tereza“ i čestitkama za Uskrs, polaganju cveća na Spomenik slobode u Valoni, prijemu građana u kancelariji i primanju čestitki za novu poziciju.

Njihovo izveštavanje je bilo toliko detaljno da je jedan od zamenika naveo koliko je imejlova poslao ministru i osoblju, te koliko je imejlova dobio od raznih preduzeća.

Dok su neki zamenici ministara naveli da su se u prvoj nedelji sastali sa svojim šefom, tri zamenika ministara su se žalili Haradinaju da se za preko 100 dana nikada nisu sastali sa svojim šefovima, dalje piše list Zeri.

Izveštavanje je otišlo toliko daleko da je jedan od zamenika ministara u svom izveštaju objasnio Haradinaju dužnosti i odgovornosti zamenika ministra.

List Zeri je pokušao da dobije ocenu Kancelarije premijera Haradinaja o dobijenim izveštajima, ali oni nisu odgovorili.

S druge strane, opozicija je izjavila da nije iznenađena zbog izveštaja zamenika ministara, jer nikada nisu dobili konkretan posao od premijera, a poznavaoci političkih pitanja izveštaje zamenika ministara nazvali su smešnim.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.