Sinoćnja pucnjava: Mladić u životnoj opasnosti, drugi povređen kao slučajni prolaznik

Ponedeljak 25. januar 2016,

09:05 – Bojić: Č.S. u životnoj opasnosti, A.K. povređen kao slučajni prolaznik; slučaj okarakterisan kao pokušaj ubistva, istragu preuzela regionalna istražna jedinica

Šef operative Kosovske policije za region Sever, Željko Bojić, rekao je, u najnovijoj izjavi za KoSSev, da je sinoć povređeni mladić A.K. najverovatnije povređen kao slučajni prolaznik, a da se teško povređeni Č.S. nalazi u životnoj opasnosti. Policija sinoćni slučaj – kada su dvojica mladića povređena mecima iz vatrenog oružja, nešto posle 21 čas, u centru Kosovske Mitrovice – vodi kao pokušaj ubistva. Podsetimo, direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici, gde su mladići operisani – Milan Ivanović, u noćašnjoj, odnosno jutrošnjoj izjavi je za naš portal takođe rekao da je zdravstveno stanje Č.S. veoma ozbiljno, a da se kod lakše povređenog K.A. najverovatnije radi o rikošetu. Bojić je jutros izneo i nove detalje o istrazi.

"U sinoćnoj pucnjavi su povređena su dva lica. A.K. najverovatnije nije povređen kao učesnik incidenta, već kao slučajni prolaznik. Oba lica su na intenzivnoj nezi. Teško povređeni Č.S. ('96) ima tri prostrelne rane. Nalazi se u životnoj opasnosti, na intenzivnoj je nezi u bolnici," kazao je Bojić.

Bojić je takođe dodao da je istraga povodom ovog slučaja u toku:

"Tokom noći su uzete izjave od 5 mogućih očevidaca. Danas rad nastavlja regionalna istražna jedinica u vezi sa ovim slučajem. Nakon konsultacija sa javnim tužiocem, slučaj je okarakterisan kao pokušaj ubistva." 

09:00 – Teško povređeni Č.S. trenutno stabilno ali dosta ozbiljno, ne isključuju se komplikacije. Lakše povređeni K.A. se oporavlja

"Operisani Č.S. je u svesnom stanju, operisan je. On je pogođen sa tri metka, ima tri prostrelne rane, jedna u predelu grudnog koša, dve u predelu stomaka. Povrede su veoma opsežne i u predelu tkiva, organa i krvnih sudova, hirurški je zbrinut, stabilan, u intenzivnoj jedinici je, na reanimaciji. Međutim, zbog prirode povreda i opsežnosti, ne isključuju se komplikacije, tako da njegovo zdravstveno stanje jeste stabilno u ovom trenutku, ali je dosta ozbiljno," izneo je u izjavi za KoSSev nove detalje o prirodi povreda i trenutnom stanju sinoć povređenih mladića u centru Kosovske Mitrovice direktor bolnice u ovom gradu, Milan Ivanović.

Prirodu povreda potvrdio je za KoSSev jutros i šef operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić, koji je izneo i niz detalja noćašnje pucnjave koje objavljujemo uskoro. 

Što se tiče lakše povređenog K.A.. Ivanović, je naveo da je rana, takođe, u predelu grudnog koša, da je i on zbrinut i da se sada nalazi u stabilnom stanju i oporavlja se.

01:00 – Operacija nad povređenim Č.S. završena; s prijemnog odeljenja: "Za sada živ"

"Operacija je završena, mladić koji je operisan je za sada živ, to je sve što možemo da vam kažemo," rekli su za naš portal sa prijemnog odeljenja mitrovičke bolnice, a u vezi sa stanjem teško ranjenog mladića Č.S. koji je sinoć upucan u grudi i stomak. Sa ovog odeljenja, međutim, nisu mogli da daju više detalja o stanju operisanog, kao ni o drugom, lakše povređenom K.A., a u ovim trenucima nismo uspeli da dođemo do dežurnog hirurga.

KoSSev će i tokom jutra nastaviti da prati stanje povređenih mladića S.Č. i K.A., a tokom dana se očekuju i detalji dosadašnje istrage policije. Uprkos nezvaničnim informacijama u gradu, do sada nismo uspeli da dobijemo potvrdu iz Kosovske policije o tome kako je došlo do pucnjave u Kosovskoj Mitrovici – sinoć nešto posle 21 sat, u centru grada, na omiljenom delu šetališta mladih, u glavnoj ulici Kralja Petra kod diskonta "Vrbas".

Nedelja 24. januar 2016,

22:45 – U toku je teška i složena operacija nad povređenim Č.S. iz Kosovske Mitrovice, upucan u grudi i stomak; drugi povređen K.A. najverovatnije usled rikošeta; policija i dalje bez detalja kako je došlo do pucnjave

Oba povređena mladića u večerašnjoj pucnjavi u centru Kosovske Mitrovice su srpske nacionalnosti. Poznat je i njihov identitet, kao i priroda povreda, objasnio je i izjavi za KoSSev direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici, Milan Ivanović, dodajući da je u toku teška i složena operacija nad Č.A.

"K.A. ('91), srpske nacionalnost, pogođen je u grudi. U pitanju je rikošet najverovatnije. On je smešten u jedinici intenzivne nege i za sada je u stabilnom stanju. Drugi je Č.S., u ovom trenutku nam nije poznato godište, takođe srpske nacionalnosti iz Kosovske Mitrovice, upucan je i pogođen u predelu grudi i stomaka. On je oko 21:30, u svesnom stanju, uveden u operacionu salu, i u toku je operacija naših hirurga. Povrede jesu teške i opasne su po život," rekao je Ivanović u izjavi za KoSSev.

Istovremeno, uviđaj Kosovske policije na mestu u centru grada gde se dogodila večerašnja pucnjava – i dalje traje, a u blizini nema znatiželjnih građana.

U najnovijoj izjavi za KoSSev, šef operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić, nije imao detalje kako je došlo do pucnjave i mogućem motivu, naglašavajući da je uviđaj u toku.

22:10 – Pucnjava u Kosovskoj Mitrovici: Muškarac teže povređen, drugi lakše

Jedan muškarac je teže povređen usled ranjavanja vatrenim oružjem i trenutno se nalazi na operaciji u operacionoj sali u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, dok je drugi muškarac, takođe upucan u večerašnjoj pucnjavi u centru grada – lakše povređen i on se trenutno nalazi na pripremi za operaciju, potvrdili su za KoSSev sa prijemnog odeljenja ove bolnice.

Policija u severnoj policijskoj stanici još uvek nema dalje detalje o večerašnjem događaju, a uviđaj je i dalje u toku.

21:55 – Kosovska Mitrovica: Pucnjava u centru grada

Večeras, nešto posle 21 čas, došlo je do pucnjave u centru Kosovske Mitrovice, kada su dva lica povređena usled ranjavanja vatrenim oružjem. U toku je operacija nad jednim licem u bolnici u Kosovskoj Mitrovici. Još uvek nisu poznati detalji o ozbiljnosti povreda. Policija je na licu mesta – u glavnoj ulici Kralja Petra, preko puta poznate prodavnice Vrbas. Uviđaj još uvek nije počeo, ali je deo parka, koji se nalazi preko puta ove prodavnice, i trotoara – obeležen žutom trakom. Ni šef operative Kosovske policije za Sever Željko Bojić, koji je za KoSSev potvrdio večerašnji događaj, za sada nema detalje o tome kako je došlo do pucnjave i kakve su povrede kod povređenih lica u pitanju. On je ipak potvrdio da su dva lica ranjena, te da je pucnjava policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici prijavljena u 21:25.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.