Sami Ljuštaku prekinuo štrajk glađu, dozvoljeno mu lečenje u Kliničkom centru

Izvor: Tesheshi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši gradonačelnik Srbice Sami Ljuštaku prekinuo je štrajk glađu nakon što mu je predsednik sudskog veća dozvolio da ode na lečenje u univerzitetsko-kliničko bolnički centar Kosova, zbog zdravstvenih problema koje ima.

Vest da je Ljuštaku prekinuo štrajk glađu za Tesheshi je potvrdio Ljuštakuov advokat, Arian Koci.

On je rekao da će Ljuštaku biti smešten u bolnici zbog lečenja, kako su mu doktori preporučili.

"Gospodin Ljuštaku je prekunuo štrajk glađu zato jer je njegov cilj ispunjen. Predsednik sudskog veća dozvolio mu je lečenje u kliničkom centru, kako su lekari i preporučili. On je prošle noći bio i ove će biti u Kliničkom centru. A sutra će lekari videti i dati dalje preporuke o njegovom lečenju," rekao je Koci za Tesheshi.

Upitan o trenutnom zdravstvenom stanju Ljuštakua, advokat Koci je rekao da se situacija danas poboljšala jer je prethodnih dana on bio u ozbiljnom stanju.

"Danas je bolje, postepeno se popravlja," rekao je Koci za Tesheshi.com.

Ljuštaku je prethodno započeo štrajk glađu u zatvoru pod visokim merama obezbeđenja jer mu se nije dozvolilo lečenje u Univerzitetsko-kliničko bolničkom centru nakon zdravstvenih problema koje je imao.

Ombudsman, KMLNDJ (kosovski komitet za zaštitu ljudskih prava i sloboda, prim.red.), Amnesty International, itd., rekli su da se Ljuštakuu krše osnovna ljudska prava time što mu se nije dozvoljavalo lečenje.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.