Sin Dejana Pantića: Igor Simić mojoj porodici najviše pomogao kada je bilo najteže

Sin bivšeg kosovskog policajca Dejana Pantića, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru za šta se nedeljama srpska strana borila da se dogodi nakon što je 10. decembra uhapšen pod optužbom za teroristički akt, odao je priznanje potpredsedniku Srpske liste Igoru Simiću, da je njegovoj porodici pritekao u pomoć kada im je najteže bilo.

Našoj redakciji Predrag Pantić javio se jutros, nakon više kritika koje su građani, kao i pojedini politički aktivisti izneli tokom poslednjih dešavanja, a protiv rada upravo Igora Simića. Juče je i GI Srpski Opstanak pokrenuo performans tzv. humanitarne akcije „Za Igora“, kao reakciju na Simićevo negiranje prozivki za navodni nepotizam i lično bogaćenje, te odstupanje od borbe za interese srpske zajednice.

O tome je izveštavao i naš portal.

Predrag Pantić navodi za KoSSev da iako ga politika ne zanima, te da živi u Beogradu, primećuje da se u Kosovskoj Mitrovici vodi „kampanja“ protiv potpredsednika Srpske liste.

„Imam potrebu samo kao čovek i obični građanin da kažem da je taj Igor Simić mojoj porodici najviše pomogao kada je bilo najteže“, naveo je Pantić.

Primetivši i da su pomogli i građani, državni vrh, kao i mediji, Pantić je takođe istakao:

„Ali on je bio taj kojem smo se prvo javljali, koji je bio tu za nas 24h. On je organizovao da se lekovi odnesu mom ocu, organizovao nam je odlazak na Jarinje. Bio u kontaktu sa advokatima, interesovao se, davao im savet. I jos mnogo toga da ne nabrajam“.

Njegov otac Dejan Pantić nalazi se u dvomesečnom kućnom pritvoru, nakon što je tri nedelje proveo u sudskom pritvoru u policijskoj bazi kod Jarinja, gde je 10. decembra i uhapšen, prilikom ulaska na Kosovo. Istog dana postavljene su i barikade uz zahtev da se on pusti, ili da mu se makar odredi i kućni pritvor. Porodica je medijski bila vrlo aktivna u tom periodu, posebno njegov sin Predrag, obrazlažući da je Dejan Pantić nevin, ali i uz naglasak da je nedavno imao kardiološku intervenciju, te da su mu i prekršena brojna ljudska prava.

Sada napominje da smatra da se porodica nada da je najgore prošlo i da su strpljivi.

„Juče je bio kod doktora, malo mu je pogoršano stanje, ali nije strašno“, kazao je Predrag Pantić.

U nastavku objavljujemo reakciju Predraga Pantića u odbranu Simića u celosti:

„Pratim vaš sajt i vidim da se poslednjih par dana vodi kampanja po gradu protiv Igora Simića.

Ja imam savršen posao u struci Beogradu, politika me ne zanima i u nju se ne mešam i nemam nikakve ambicije u tom pravcu. Imam potrebu samo kao čovek i obični građanin da kažem da je taj Igor Simić mojoj porodici najviše pomogao kada je bilo najteže.

Pomogli su svi i građani, državni vrh, mediji… Ali on je bio taj kojem smo se prvo javljali, koji je bio tu za nas 24h. On je organizovao da se lekovi odnesu mom ocu, organizovao nam je odlazak na Jarinje. Bio u kontaktu sa advokatima, interesovao se, davao im savet. I jos mnogo toga da ne nabrajam…

Opet kažem, politika i ostalo me ne zanimaju, ja samo imam ljudsku potrebu da kažem koliko nam je pomogao i kao običan čovek i kao čovek na nekoj funckiji. Mislim da ima jos mnogo njih kojima je pomogao i koji bi nešto ovako rekli, ali se plaše zbog cele ove situacije“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.