KM: Skromna Ulica otvorenog srca u prolećnom danu usrećila najmlađe; Novi DSS delio paketiće

Večeras se dočekuje pravoslavna Nova godina, po starom julijanskom kalendaru. Sada već tradicionalno, u Kosovskoj Mitrovici na šetalištu u podne je otvorena Ulica otvorenog srca. Okupio se nešto manji broj ljudi, ali dosta dece. Za njih je program i organizovan.

Premda je ove godine izostala bina, na samom trgu kao i prethodnih puta za kulturno-umetnički program bili su zaduženi mališani iz mitrovačke PU „Danica Jaramaz“.

Za svoje vršnjake, roditelje i okupljenu publiku izvodili su recitacije, pesme i izvedbe.

Istovremeno, plesnu koreografiju izveli su plesači lokalnog plesnog kluba „Street dance“.

U gotovo prolećnom danu, deca su se tu družila sa maskotama Patrolnih šapa, Sunđer Boba, Maše i medveda i Miki Mausa.

Međutim, ove godine, duž šetališta izostali su i štandovi. Za razliku od prethodnih sada su bila postavljena samo dva – sa ikonama i igračkama (balonima).

I dok se prošle godine ova Nova godina obeležavala sa bogatim kulturno-zabavnim programa, brojnim sporednim aktivnostima, mnoštvom domaćih proizvoda na tezgama i volom na ražnju – ove godine je sve to izostalo.

Današnji događaj je trajao oko sat vremena, a večeras će izostati i svečani doček Nove godine za građane Kosovske Mitrovice – i to, nezvanično, iz bezbednosnih razloga.

Članovi Novog DSS-a delili paketiće 

A za to vreme, takođe uoči obeležavanja pravoslavne Nove godine, paketiće su građanima danas podelili i predstavnici Nove demokratske stranke Srbije u Kosovskoj Mitrovici.

Poklone ispred sedišta stranke, u ulici Lole Ribara, delili su članovi Novog DSS-a.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.