Simić uputio telegram saučešća šefu ruske kancelarije u Prištini

Predsednik liste "Srpska", Slavko Simić, uputio je šefu Kancelarije Rusije u Prištini, Andreju Lisivoju – telegram saučešća, povodom jučerašnjeg pada aviona u Rusiji, kod Rostova na Donu. U ovoj avionskoj nesreći život je izgubilo 62 putnika i članova posade.

"U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije i svoje lično ime želim da Vam izrazim duboko saučešće povodom pada aviona na jugu Rusije u kojem je poginulo 55 putnika i sedam članova posade. Srpski narod sa Kosova i Metohije sa žaljenjem je primio ovu tragičnu vest i primite naše iskreno saučešće u ime svih Srba sa Kosmeta koji znaju da su im Rusija i ruski narod pravi i osvedočeni prijatelji," poručio je Simić u telegramu.

On je naveo i da srpski narod na KiM-u duboko saoseća sa ruskim narodom koji je, kako je istakao, doživeo nemerljiv gubitak.

U jučerašnjem padu aviona kompanije "FlyDubai" poginulo je 44 državljana Rusije, 8 Ukrajine, dvoje Indijaca i jedna osoba iz Uzbekistana, a razlog pada aviona još uvek nije poznat. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.