Molotovljevim koktelom na zgradu Osnovnog suda u Lipljanu

Nepoznate osobe gađale su molotovljevim koktelom zgradu Osnovnog suda u Lipljanu nešto pre ponoći, prenose elektronski mediji u Prištini.

Od vatre koja se proširila unutar i van zgrade u jednoj kancelariji je načinjena manja materijalna šteta, a oštećeno je i službeno vozilo suda.

Policijske patrole i jedinice za istragu, zajedno sa drugim relevantnim jedinicama, izašle su na mesto napada i započele istragu.

Pre nedelju dana Molotovljev koktel je bačen na deo zgrade kosovske skupštine u Prištini, u kome se nalazi kabinet kosovske predsednice, Antifete Jahjage. Grupa koja sebe naziva "nezadovoljni građani" preuzela je odgovornost za taj napad.

Kosovska policija još nije otkrila ko je bacio kotel na zgradu kosovske predsednice. U međuvremenu je saopštila da je u cilju sprečavanja ovakvih krivičnih dela preduzela dodatne mere i pojačala prisustvo svojih pripadnika oko zgrada u kojima su javne ustanove i institucije.

RTS

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.