Simić očekuje da će Srpska lista prisustvovati inauguraciji

Izvor: RTK2/Radio Kosovo (Tekst je izvorno preuzet)

Šef poslaničke grupe "Srpska lista" i predsednik te liste, Slavko Simić kaže da su srpski poslanici bili u skupštini kada je bilo najpotrebnije, kada se predsednik Kosova birao. Šef poslaničke grupe "Srpska lista" i predsednik te liste, Slavko Simić očekuje da će srpski poslanici, iako još uvek nije zvanično doneta odluka, biti prisutni na svečanoj sednici Skupštine Kosova u četvrtak na polaganju zakletve novoizabranog predsednika Kosova, Hašima Tačija.

Simić u izjavi za program na srpskom jeziku Radio Kosova 2, kaže da će poslanički klub "Srpska lista" danas razgovarati o tome i istovremeno podseća da su srpski poslanici bili u Skupštini kada je bilo najpotrebnije, kada se predsednik Kosova birao.

"Bili smo na sednici kada je trebalo obezbediti kvorum kako bi se ona održala. Mi ne želimo da budemo neki remetilački politički faktor na Kosovu, niti da budemo suparnici jednom sistemu, niti protivnici sistemu koji se izgradio na Kosovu, mi želimo da budemo partneri svim institucijama i da zajedno pokušamo da napravimo nešto za naše zajednice," kaže Simić.

Predsednik "Srpske liste", Slavko Simić navodi da je dosadašnja predsednica Kosova, Atifete Jahjaga bila osoba koja je u vreme problema i kriza okupljala vlast i opoziciju i balansirala stvari, te da ostaje da se vidi kako će se na novoj poziciji snaći Hašim Tači, posebno ako se ima u vidu da je Kosovo ušlo u ozbiljnu političku krizu jer opozicija traži vanredne izbore i insistira na nesprovođenju dogovora postignutih u Briselu između Kosova i Srbije.

"Zaista na toj poziciji treba da budete mnogo mudri i mnogo oprezni kakao bi bili neutralni, a da udovoljite i svim zajednicama i svim političkim partijama, a pre svega da udovoljite građanima koji žive na Kosovu," ističe Simić.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.