"Hotel Kosovo" večeras pred publikom u Gračanici

Pozorišna predstava "Hotel Kosovo", u režiji Nenada Todorovića, biće večeras odigrana u Gračanici.

Mjuzikl u produkciji Narodnog pozorišta u Prištini, nosi podnaslov "Priručnik za snalaženje u južnoj srpskoj pokrajini, republika Kosovo", a reč je o drami srpskog povratnika i njegovih unutrašnjih lomova u sukobu sa institucijama. U trouglu albanske, srpske i međunarodne administracije pojedinac postaje žrtva manipulacije.

U ovoj pozorišnoj drami pojavljuje se preko 30 glumaca i plesača, među kojima su Aleksandar Mihailović, Bojan Stojčetović, Milan Vasić, Anika Grujić, Branko Babović, Aleksandra Cucić, Jasminka Hodžić, Dejan Cicmilović, Vasilj Adžić, Tamara Tomanović, Jelena Orlović, Olivera Baćić. Zapažen nastup ima, takođe, i plesna grupa "Street dance" iz Kosovske Mitrovice.

Muziku za predstavu radi Bojan Stojčetović, scenograf je Goran Stojčetović, kostimograf – Ljiljana Ružić, a koreograf – Nebojša Gromilić. 

Predstava počinje u 20 časova u gračaničkom Domu kulture, a cena karte je 200 dinara. 

Predstava je premijerno izvedena u Gračanici 2014. godine, a nakon toga ovaj mjuzikl je igran u više gradova u centralnoj Srbiji, ali i u Republici Srpskoj. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.