Simić: Bojkot sednice zbog hapšenja na Brezovici i slike sa "naglašenim motivima nacionalizma"

Hapšenje Srba na Brezovici i njihovo bespravno zadržavanje, kao i otkrivanje slika u holu Skupštine Kosova sa "naglašenim motivima nacionalizma" razlozi su zbog kojih su neki od poslanika Srpske liste danas bojkotovali sednicu kosovske skupštine, navodi se u saopštenju šefa poslaničkog kluba Srpske liste Slavka Simića dostavljenom medijima.

"Današnje ponašanje naših predstavnika u Vladi Kosova na sednici Skupštine Kosova i izjava Branimira Stojanovića – da su poslanici Srpske liste navodno bojkotovali Skupštinu kako se ne bi razgovaralo o ZSO, predstavlja kap koja je prelila čašu," navodi se u saopštenju Simića i dodaje:

"Pitamo naše predstavnike u Vladi Kosova, da li njima ne smeta da sede u Skupštini sa motivima naglašenog nacionalizma?"

Povezani članci: 

Poslanici Pokreta socijalista pridružili se opoziciji u bojkotu rada Skupštine Kosova

Iz poslaničkog kluba Srpske liste su takođe uputili pitanje i zameniku kosovskog premijera, Branimiru Stojanoviću, koji je, kako navode, član Upravnog odbora nacionalnog parka "Šar planina" i gradonačelniku opštine Štrpce, Bratislavu Nikoliću – "šta su preduzeli radi zaštite Srba u Sirinićkoj Župi".

Uz saopštenje Simić je dostavio i, kako navodi, dnevni red današnje sednice, a kako bi se "demantovale poslednje u nizu gnusnih laži" Branimira Stojanovića, ali i fotografije slike sa "motivima naglašenog nacionalizma u Skupštini Kosova", sa koje su kosovski poslanici danas skinuli platno koje ju je prikrivalo, a zbog koje su upravo neki od poslanika Srpske bojkotovali rad Skupštine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.