Severna Mitrovica: Prekršio meru policijskog časa i napao policajce u dva navrata

Ibarski most Kružni tok, reka
Foto: KoSSev

Pripadnici Kosovske policije uhapsili su juče u Severnoj Mitrovici na glavnom Ibarskom mostu Srbina sa Kosova D. P. (1984) zbog nepoštovanja mere policijskog časa i napada na službeno lice, potvrdio je za KoSSev, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

„Na glavnom Ibarskom mostu, oko 18:45 policijska patrola je zatekla lice u vidno pijanom stanju, nakon čega ga je upozorila na trajanje policijskog časa. Nakon verbalnog napada na policajce, lice je krenulo i fizički da se obračuna sa njima, ali su ga pripadnici patrole savladali i priveli ga“, potvrdio je Radović za KoSSev.

Prema navodima Radovića u policijskoj stanici osumnjičeni je potom nasrnuo na pripadnicu Kosovske policije, udarivši je nogom u predelu stomaka, nakon čega je ponovo savladan.

Nadležni tužilac je naložio da se osumnjičeni zadrži u policijskoj stanici do 01:00 a nakon obavljenog lekarskog pregleda on je pušten kući sa obavezom da se danas javi Regionalnoj istražnoj jedinici koja je preuzela slučaj. Istraga je u toku.

Njemu se stavlja na teret nepostupanje u skladu sa zdravstvenim odredbama u toku epidemije i napad na službeno lice.

Podsetimo, sinoć je ujedno u Gnjilanu uhapšen pripadnik Kosovske policije, takođe zbog nepoštovanja mera kosovske vlade usvojenih u borbi protiv koronavirusa.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.