Severna Mitrovica: Dve krađe novčanika u razmaku od pola sata

Dve krađe novčanika, u dve mitrovičke ulice, u razmaku od pola sata – prijavljene su tokom vikenda Kosovskoj policiji u Severnoj Mitrovici – potvrđeno je za KoSSev iz KP-a ovog regiona. Jedna se dogodila u lokalnoj krojačkoj radnji, a u drugom slučaju oštećenom je, prema njegovoj izjavi, nakon krađe novčanika – ukraden i novac sa bankovne kartice. 

Mušterija tražila da kupi materijal, pa nestao novčanik

Obe krađe zabeležene su u subotu, a prva je prijavljena u ulici Sutjeska.  

"Krađu, od strane nepoznatog lica, prijavila je kosovska Srpkinja. U izjavi se navodi da je oko 10 sati u njenu krojačku radnju ušao muškarac srednjih godina, crne kose, u crnim pantalonama i crnoj jakni. Tražio je da kupi pet metara materijala i dok je oštećena merila materijal, nepoznati muškarac je izašao iz radnje. Tada je i primetila da joj je nestao novčanik u kojem se, prema njenim rečima, nalazilo 150 evra i 3.000 dinara," kazao je u izjavi za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

Ukraden nočanik, oštećeni prijavio i krađu novca sa bankovne kartice

Druga krađa prijavljena je u ulici Kolašinska, pola sata kasnije.

"Oko 10.30 policijskoj stanici je muškarac, kosovski Srbin, prijavio krađu novčanika iz džepa pantalona. Prema njegovim rečima, u novčaniku su se nalazila lična dokumenta, 1.000 dinara i kartica Komercijalne banke. Oštećeni je naveo da je, nakon što je primetio da mu je ukraden novčanik, proverio bankovnu karticu. Prema njegovoj izjavi, nestala mu je određena količina dinara sa računa," kazao je Hoti.

Podsetimo, u Severnoj Mitrovici je u subotu zabeležen i slučaj privođenja maloletnika zbog posedovanja marihuane. Šta je još zabeleženo od slučajeva širom Kosova u subotu, u izveštajima Kosovske policije – čitajte u posebnoj vesti.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.