Severna Mitrovica bi mogla da ponovi izbore i za Skupštinu

Izvor: RTK 2 (tekst originalno preuzet sa www.rtklive.com)

Četiri opštine na severu naseljene većinskim srpskim stanovništvom pokušaće danas da izaberu rukovodstva opštinskih Skupština jer im ističe zakonski rok. Ali, moglo bi da se desi da Severna Mitrovica izađe na vanredne izbore i za Skupštinu pošto se partije nisu dogovorile oko imena predsednika.

Moglo bi se desiti da severna Mitrovica ode na prevremene izbore i za opštinsku Skupštinu jer srpske i albanske partije nisu uspele da se dogovore oko predsednika Skupštine. 

Danas ističe zakonski rok kada nove Skupštine treba da izaberu predseeddnika jer će u protivnom morati da izađu na vanredne izbore. 

Očekuje se da i tri ostale opštine Leposavić, Zvečan i Zubin Potok , održe sednicu iako zvanično nisu o tome obavestile albanske odbornike. 

Pet albanskih odbornika u Severnoj Mitrovici je odlučilo da bude neutralno u glasanju za predsednika Skupštine Opštine. Savetnik DPK Emir Azemi, je rekao da zbog ”zaoštrenih” političkih prilika među Srbima ne žele da podrže ni jednog od kandidata. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.